Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Youth Night

Mensen die op straat zwerven, zich vergrijpen aan alcohol en zonder schaamte afval en ontlasting op straat achter laten. Het is de setting waarin ook jongeren opgroeien in Block E in Rehoboth. Ze ontmoeten elkaar in sjabins (drankhollen) waarin buitensporigheid heel gewoon is en waar ze vaak hard met elkaar omgaan. De Youth Night is een plek waar deze tieners los kunnen komen van die vernietigende cultuur.

Wat is het goed om te zien dat steeds meer kinderen, nu al 75, deze vrijdagavonden vrijwillig komen bezoeken. Jongeren van 16 jaar en ouder komen naar het RKC. Ze sporten, er draait een film, ze spelen, zingen, bidden en ze luisteren naar een mooi verhaal. Op deze avond ontmoeten ze elkaar, bouwen ze vriendschappen op en zijn ze in een omgeving waarin het niet hard is, maar waar het kwetsbaar mag zijn.

Een plek waar niet gevloekt wordt. Het is een plek waar je iemand mag zijn, respectvol behandeld wordt door elkaar en de volwassen begeleiders.

Vanuit de Youth Night ontstaan weer nieuwe initiatieven. Youth Alpha en Follow Up bijvoorbeeld. In de vervolgprogramma’s worden de groepjes kleiner. Daar kunnen we ze persoonlijk aandacht geven, ze vertellen hoe ze hun leven kunnen veranderen, hoe ze God aan hun zijde mogen ervaren. Jongeren verlangen steeds meer naar een leven dat anders is, een leven waarin waarde zit. Hier worden onze nieuwe jeugdleiders geboren. 

DONEER AAN DIT PROJECT >
PROJECTLOCATIE
 
 
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
191