Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

43 geiten en 70.000 liter water

Er is de laatste tijd weer volop actie op de RKC Rehoboth Farm. Allereerst onze dieren. De geiten op de Farm zijn de afgelopen maanden flink in aantal toegenomen, namelijk 43 stuks. De mestvoorziening komt hierdoor ook mooi op gang en we hopen in juli, als het grote plantseizoen start, volledig zelfvoorzienend te zijn! In mei verwachten er heel wat geiten jongen, dus hier kijken we met spanning naar uit.

70.000 LITER WATER

De afgelopen maanden hebben we flink doorgebouwd aan het irrigatiesysteem. We hebben de opslag van water flink uitgebreid naar 70.000 liter. Op deze manier waarborgen we de watervoorziening voor een aantal dagen, zodat er met calamiteiten voldoende water aanwezig blijft! 

Ook voeren we de voorzieningen, zoals pompen en filters, dubbel uit, zodat we bij schade altijd een back-up hebben. Met deze temperaturen en droogtes in Namibië kunnen we ons geen dag zonder water veroorloven.

VOOR OPSLAG EN ONTMOETING

Op 1 april zijn we begonnen met de bouw van de loods, de eerste palen staan overeind. De loods wordt gebruikt voor de opslag van producten en gereedschappen. Ook komt er een toilet en douchegelegenheid in en een keuken met een ontmoetingsruimte. Bij de volgende update hopen we hier meer van te kunnen laten zien!

water
Groene velden, water en een nieuwe loods

Bekijk de foto's

wateroogst1loodsgeitBonen veld kopie
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188