Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Bloeiende gewassen in Rehoboth

De gewassen groeien en bloeien in Namibië. Dankzij de regen, dankzij het irrigatiesysteem en dankzij de bevlogen inzet van acht lokale medewerkers en Arjan van den Berg. De vakanties in Namibië zitten erop: tijd voor een update.

In Namibië liggen de vakanties net andersom in vergelijking met Nederland. De bouwvak begon op 18 december en onze eerste werkdag was op 11 januari. Echter, als het om planten gaat bestaat er geen bouwvak. "We hebben een schema gemaakt zodat iedereen twee dagen in de vakantie extra werkte om het water geven en het onkruid bij te houden. Dit schema is goed bijgehouden en de gewassen zijn goed de vakantie doorgekomen", zegt Arjan van den Berg, projectleider bij de RKC Rehoboth Farm.

"In januari zijn we gestart met zes mensen, een zevende is niet op komen dagen na de vakantie. Hij heeft zijn werk 'gelost', we krijgen geen contact meer met hem en we kunnen hem ook niet meer vinden. Hij is in de vakantie verhuisd."

"Eén van de problemen hier is dat mensen hun werk of enige vastigheid heel eenvoudig weer loslaten en weer terugvallen in een onzeker bestaan. Na de vakantie zijn er wel twee nieuwe mensen bij gekomen, dus er werken nu totaal acht mensen op de RKC Rehoboth Farm, namelijk: Petrus, Helmut, Alfred, Alli, Deon, Rudolf, Manfred en Moses."

Hoofdingang

"De afgelopen maand zijn we begonnen met de bouw van de toegangspoort en het is bijna klaar, alleen de tekst moet er nog op. De poort toont gelijkenissen met de toegangspoort van het René Kids Centre, omdat we een eenheid willen uitstralen. De toegangspoort krijgt de tekst uit Johannes 15:1 "My Vader is die landbouer". Op deze manier laten we in Block E zien uit welke Naam wij dit werk hier in Rehoboth mogen doen, en dat de eer voor onze Heer is!"

DSC03717-2
Gewassen

Op dit moment hebben we een aantal gewassen groeien op RKC Rehoboth Farm, namelijk maïs, bonen, squash, watermeloen, tomaten en paprika's. De maïs hebben we in verschillende stadia en de bonen zijn nu overrijp, zodat we er zaad uit kunnen winnen. Op die manier hebben we het volgende seizoen genoeg zaad om te zaaien. De eerste maïs is van het land gehaald, gekookt en opgegeten door de medewerkers. Een feestelijk moment!

We willen streven naar een volledig zelfvoorzienend project, met zomin mogelijk aanschaf van zaden, kunstmest en andere uitgangsmaterialen, zodat we niet afhankelijk worden van de dure en steeds maar stijgende prijzen van zaden en kunstmest. Dit alles gebeurt volgens het principe van Farming God's Way.

Bekijk de foto's

DSC03717-2DSC03704-2DSC03701DSC03560Tomaten in de schaduwkasPoortSquashPoort bouwPaprika's in de schaduwkasMais jongMaiskolven oogstrijpMais hoogBonen veldMais hoog (2)Bonen drogen voor zaadproduktie
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188