Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

De winter is voorbij, we kunnen volvelds zaaien!

We hebben een paar koude nachten gehad, zelfs tot -6 graden! Na 15 augustus is het aannemelijk dat de vorst weg blijft, dus eindelijk tijd om flink te gaan zaaien. Volop werk op de Rehoboth Farm dus.

Tot nu toe hebben we bonen, mais, watermeloenen en lucern (krachtvoer voor het vee) ingezaaid. Op dit moment zijn we wortels en zoete meloenen aan het inzaaien. 

Zoals we eerder al gemeld hebben, werken we via het Farming Gods Way-principe, waar we tijdens al onze werkzaamheden telkens weer terugpakken naar beginsels zoals ze in de Bijbel staan! In afhankelijkheid van onze Schepper. We zijn allemaal ook erg dankbaar dat we op dit stadium zijn uitgekomen en dat we daadwerkelijk volvelds kunnen en mogen gaan zaaien.

De schuur is klaar en zit mooi in de verf! Op het dak zijn zonnepanelen aangelegd. We hebben de schuur zo gebouwd dat de stand van de panelen ideaal is om zoveel mogelijk zon op te vangen! We zijn trots op al onze werkers die deze schuur samen gebouwd hebben en dat zijn ze zelf ook. Dit zijn projecten waar we niet alleen werkgelegenheid creëren, maar ook zelfvertrouwen.

Op dit moment zijn we ook begonnen met twee nieuwe projecten, namelijk een schaduwnet voor de kassen en een kippenfarm. Het schaduwnet hebben we nodig om producten als tomaten, komkommers en paprika's te kunnen telen. Het tweede project, de kippenfarm, doen we voor de eieren, de mest en het vlees. We willen gaan samenwerken met een jongereninitiatief in Rehoboth, waarbij mensen uit het dorp de verantwoording krijgen over een aantal kippen. We zijn hier erg enthousiast over en zullen hier in de toekomst meer over schrijven.

De laatste drachtige geiten zijn bevallen! We hebben tot nu toe in totaal 26 lammetjes dit jaar. Met allemaal vrij jonge geiten is dit een mooi resultaat, waarvoor we God dankbaar zijn! Naast deze uitbreiding hebben we ook nog vier extra ooien aangeschaft, zodat we vernieuwing houden in de kudde en nieuw bloed blijven houden. Vooral bij de laatste lammetjes zijn veel rammen geboren. Deze worden gecastreerd, waardoor ze vetter worden en uiteindelijk uitstekend kunnen worden gebruikt voor vleesproduktie. Daarnaast blijven ze behoorlijk wat mest produceren voor op de akkers.

Schuur
Op naar mooie oogsten

Twee jaar geleden is gestart met het agraproject, de RKC Rehoboth Farm. Onder de bezielende leiding van de ervaren kwekers Arjan en Linda van den Berg, die met hun gezin twee jaar in Rehoboth zijn gaan wonen, is er een geweldige boerderij aan het ontstaan, waar lokale bewoners van leren, eten en profiteren. Nu de winter voorbij is in Rehoboth wordt er voor het eerst volvelds gezaaid. Op naar mooie oogsten!

Bekijk de foto's

SchuurWortels zaaienRudolfLucernKassenbouw ploegKwekerijjongste geitjesGeitenhoederDraadwerk 2
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188