Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Familie Van den Berg voor twee jaar naar Namibië

Arjan heeft een aantal jaren een rozenkwekerij gehad en heeft ook ervaring opgedaan in Kenia, waar hij regelmatig heeft gewerkt. Op dit moment is hij als zelfstandig ondernemer werkzaam op het gebied van energiemanagement voor glastuinbouwkwekers. Linda is doktersassistente en werkt ‘s avonds en in de weekenden parttime op de huisartsenpost in Zwolle. Het gezin heeft 2,5 jaar lang pleegzorg gedaan, wat het hart van Linda heeft en waarin zij in Namibië op termijn ook iets zou willen betekenen.

De wens om naar Afrika te gaan bestaat bij het gezin al langere tijd, maar is altijd een beetje op de achtergrond gebleven, totdat in 2013 het project van René Ruitenberg op hun pad kwam. De roeping van God werd zichtbaar! De vraag die bleef opkomen was: waarom wij, een gezin met vier kinderen? In september 2014 zijn Arjan en Linda samen gaan kijken in Rehoboth. Een besluit om voor twee jaar met vier kinderen naar een Afrikaans land te gaan neem je niet van de ene op de andere dag en zonder dat je er geweest bent om de cultuur te ervaren en de omgeving te verkennen.

In Rehoboth werd het ze allemaal duidelijk. Er heerst enorm veel verslaving en kinderen hebben met gebroken gezinnen en liefdeloosheid te maken. Ze worden aan hun lot over gelaten en er is vaak niemand die naar ze omkijkt en ze liefde geeft. Door met hun gezin naar Namibië te komen, kunnen Arjan en Linda de bevolking laten zien:

  • dat zij als gezin dicht bij God leven;

  • hoe een hecht gezin met elkaar omgaat;

  • hoe je liefde toont aan elkaar en aan je kinderen.

Wat een mooi getuigenis!

De kinderen hebben er zin in en kunnen niet wachten tot het zover is. Natuurlijk is er ook wel eens tegenzin als ze net een leuk feestje hebben gehad bij een vriendje of vriendinnetje of een mooie pot voetbal hebben gespeeld, maar er heerst optimisme en ze zien het helemaal zitten.

Arjan en Linda hopen dat ze Gods liefde mogen uitstralen en dat er Zegen rust op het project en op hun gezin, zodat ze de bevolking van Rehoboth kunnen laten zien dat je wat van je leven kunt maken en dat er mogelijkheden zijn om een bestaan op te bouwen door:

  • hard te werken;

  • structuur aan te brengen in je leven;

  • te vertrouwen op God.

In de voorbereiding is het gezin voornamelijk bezig met de taal (Engels/Afrikaans). Ook praten ze veel met elkaar over school, problemen die ze eventueel tegen kunnen komen en alle gevoelens die het bij de kinderen oproept.

Zoals het er nu naar uit ziet, zal het gezin in augustus afreizen naar Namibië (mits alle benodigde visa en papieren in orde zijn).

Wij wensen ze Gods Zegen toe in de voorbereidingen!

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188