Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Geiten gestolen

Dat was even schrikken vorige week. Van de onlangs aangeschafte 43 geiten zijn er 10 gestolen! Inmiddels zijn er twee daders opgepakt en twee bokken geslacht en al teruggevonden. Goed nieuws is er ook. Twee Nederlandse kinderen die vorige week met hun ouders het centrum bezochten, betaalden uit hun eigen spaarpot nieuwe geiten!

De daders maakten een gat in het hek, slopen het afgesloten terrein op en sleepten de bokken mee naar buiten. Het bloedspoor dat de dode dieren achterlieten verraadde de schuilplaats van de daders. Daar troffen de medewerkers van het RKC de dode dieren geslacht en al aan.

Met steun van verschillende donateurs, waaronder een school uit IJsselmuiden, waren de afgelopen tijd juist 43 geiten aangeschaft. Met de mest van de geiten worden de akkers bemest, de melk wordt gebruikt en het vlees kan worden gegeten. De geiten zijn onderdeel van de Farm die het principe "Farming God's Way" hanteert, een unieke methode waarbij akkerbouw en veeteelt elkaar stimuleren.

Arjan van den Berg, manager van de RKC Rehoboth Farm: "Ik vond het wel heel naar om de beesten zo in stukjes terug te vinden. Ik weet dat het een beest is en dat ze geslacht en gegeten worden. Ook door ons, maar om ze nou op deze manier terug te vinden?" 

De politie trad hard op. De daders kunnen een gevangenisstraf van twee jaar verwachten. "Die jongens die die bokken gestolen en geslacht hebben werden behoorlijk in elkaar geslagen door de politie, niet normaal. Ik heb een stapje naar achter gedaan en voor ze gebeden. Natuurlijk verdienen ze straf, maar om nou zo geslagen te worden, ook in het gezicht, dat was wel erg heftig."

Er worden nu extra maatregelen getroffen om het terrein te beveiligen tegen de mensen die kwade bedoelingen hebben of uit wanhoop pogingen doen te stelen. Dat staat duurzame verbetering van de leefomstandigheden voor iedereen op de lange termijn in de weg. Er zijn extra lampen geïnstalleerd. Twee bokken hebben 's nachts een bel om. Ook zijn er camera's opgehangen.

IMG-20160420-WA0006

Een beetje luguber zijn de beelden wel, maar dit is ook de realiteit van Block E. 

Bekijk de foto's

IMG-20160420-WA0006IMG-20160420-WA0007IMG-20160420-WA0004IMG-20160420-WA0003
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188