Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Marleen Wijnhoud volgt meisjesdroom

Marleen Wijnhoud slaagde afgelopen juni voor haar opleiding HBO Verpleegkunde en besloot haar meisjesdroom te verwezenlijken. 'Goede dingen doen in Afrika'. Daarom zit ze nu een half jaar op het René Kids Centre.

Wat brengt je in Afrika?

Afgelopen juni ben ik geslaagd voor mijn opleiding HBO Verpleegkunde. Als klein meisje had ik de grote droom om ‘goede dingen te doen’ in Afrika. Onder andere voor deze droom heb ik voor de opleiding verpleegkunde gekozen, zodat ik praktische hulp kon leveren aan de hulpbehoevende mensen in deze landen. Tijdens de laatste maanden van mijn opleiding kwam het idee in mij op om een halfjaar naar het buitenland te gaan, om mijn studie op een mooie manier te kunnen afsluiten en na te denken over wat ik in de toekomst wil gaan doen. Hierbij kwam ook mijn droom over het werk in Afrika naar boven, waardoor ik mijzelf in dit jaar ook nuttig kon maken! Ik maakte daarbij de keuze om niet als Verpleegkundige te gaan, maar puur als mezelf, in de hoop nieuwe dingen te ontdekken. Na enkele gesprekken met René  Ruitenberg ontdekte ik dat het René Kids Centre hiervoor een mooie plek is, waar ruimte is voor deze doelen. 

Wat doe je hier vooral?

Ik houd mij dit halfjaar bezig met de financiën, hierbij richt ik mij voornamelijk op het kasboek. Naast deze taak spring ik bij waar nodig en maak ik muziek tijdens verschillende programma’s.  

Wat is je achtergrond?

Ik ben opgegroeid in Elburg met mijn ouders en zus. Tijdens mijn studie woonde ik in Zwolle, waar ik mijn studie ook heb gevolgd. Tijdens deze studiejaren heb ik mij ook veel beziggehouden met muziek maken. Met vrienden, tijdens kerkdiensten en bij bruiloften. 

Wat raakt je?

In 2009 was ik met mijn gezin in Namibië om vakantie te vieren. We zijn toen ook bij het René Kids Centre geweest, toen werd het programma nog buiten gehouden omdat het gebouw er nog niet stond. Nu, 7 jaar later, staat er een prachtig gebouw en mocht ik weer kennis maken met de mensen en kinderen in Block E. Opnieuw raakte het mij om hen te zien. Ten eerste de mooie, stralende ogen van de kids. Maar daarnaast ook de uitzichtloze situatie waar velen zich in bevinden. Voor mij voelt het vaak oneerlijk om te zien hoe rijkdom en armoede zijn verdeeld over de wereld. Het feit dat er zo’n vicieuze cirkel heerst, waar lastig uit te stappen valt. En de gezegende (vaak kleine) dingen waar wij ons als Nederlandse vrijwilligers op moeten focussen, waaruit blijkt dat het goed is om hier te zijn! 

Ik besef mij dat ik binnenstap in een cultuur die erg verschilt van mijn cultuur, maar waar ik op vele gebieden veel van kan leren! Ik ben dankbaar dat ik hier het aankomende halfjaar mag genieten van de kinderen, collega’s en nieuwe vrienden. Ik hoop op mijn wijze blijdschap te mogen brengen en op deze manier een klein stukje te kunnen bijdragen aan het doel van het René Kids Centre!

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188