Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Nieuwe medewerker: Katinka

Sinds twee weken hebben we een nieuwe medewerker uit Nederland op het René Kids Centre. De 23-jarige Katinka, uit Lisse, gaf haar baan in Nederland op. "Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen die het nodig hebben."

"Afgelopen zomer heb ik 3 weken vrijwilligerswerk gedaan via de WEM in Congo, dat was een project vanuit de gezamenlijke PKN-kerken in Noordwijk. Toen ik thuis kwam, heb ik al snel het plan opgevat om weer vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika, maar dan voor langere tijd. Het gaf mij heel veel voldoening om mensen en kinderen die dat nodig hebben te helpen.

Ik heb op internet gekeken naar verschillende projecten, maar zag nog geen project waar ik mij echt thuis in voelde. Totdat ik een artikel zag in een plaatselijk krantje over een golftoernooi bij de Keukenhof, dit was georganiseerd voor het René Kids Centre. Ik heb het RKC toen opgezocht op internet en kreeg er gelijk een goed gevoel bij, heb telefonisch wat informatie ingewonnen en zo is het balletje gaan rollen. Ik heb mijn baan opgezegd, voorlopig afscheid genomen van familie en vrienden en op 1 februari ben ik in het vliegtuig gestapt. Nu ben ik ruim twee weken in Rehoboth en begin steeds meer mijn ritme hier te krijgen."

"Ik begin de ochtend met de administratie en 's middags doe ik mee met het jeugdprogramma of de kidsclub. Bij het jeugdprogramma lopen we door de wijk om op huisbezoek te gaan bij de jeugd uit het programma. Zij mogen in de middag bij ons langs komen, we helpen ze met huiswerk, maken een praatje of ze komen om een potje te voetballen. Op de dinsdag- en vrijdagavond is er een jeugdavond met een praatje, gebed en samenzang."

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188