Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Pionier gezocht voor recyclingproject

Afval bepaalt het straatbeeld in Block E. Dat geeft niet alleen rommel. Het trekt ongedierte aan, het is niet goed voor de kwaliteit van de leefomgeving én: er zit waarde in afval. Daarom willen we starten met een recyclingproject!

In Nederland zijn we al gewend aan recycling en het netjes verwerken van afval. Van Werven Infra & Recycling uit Oldebroek is een bedrijf dat zich daarin heeft gespecialiseerd. Vanuit hun verbondenheid met het René Kids Centre in Namibië is het idee ontstaan om te kijken in hoeverre recycling een kans zou kunnen zijn voor de bevolking van Block E in Rehoboth. In 2015 rondde Van Werven een haalbaarheidsonderzoek af. Jan-Erik Meiling nam dat voor zijn rekening en verbleef daarvoor twee maanden in Namibië.

Conclusie van het onderzoek: er zijn geweldige kansen om met afvalrecycling in Rehoboth waarde te creëren. Van afval naar grondstof is, zo blijkt uit ons vooronderzoek, een economisch haalbaar businessmodel ten gunste van de mensen in Rehoboth. Wij zien mensen eten van de vuilnisbelt, maar weten zeker dat ze zouden kunnen ‘eten’ van een afval-businessmodel. 

Om het project daadwerkelijk te realiseren is de volgende belangrijke stap om iemand te vinden die het project handen en voeten gaat geven in Rehoboth zelf. In die zin lijkt het project op het agraproject, waarbij een gezin uit Nederland twee jaar ter plekke is om de lokale mensen zelfstandig te maken.  

Bekijk de film voor meer informatie. Ben je geïnteresseerd om als pionier aan de slag te gaan? Bekijk dan deze pagina. 

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188