Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Afvalproject

Afval bepaalt het straatbeeld in Block E. Dat geeft niet alleen rommel. Het trekt ongedierte aan, het is niet goed voor de kwaliteit van de leefomgeving én: er zit waarde in afval. 

In Nederland zijn we al gewend aan recycling en het netjes verwerken van afval. Van Werven Infra & Recycling uit Oldebroek is een bedrijf dat zich daarin heeft gespecialiseerd. Vanuit hun verbondenheid met het René Kids Centre in Namibië is het idee ontstaan om te kijken in hoeverre recycling een kans zou kunnen zijn voor de bevolking van Block E in Rehoboth. In 2015 rondde Van Werven een haalbaarheidsonderzoek af. Jan-Erik Meiling nam dat voor zijn rekening en verbleef daarvoor twee maanden in Namibië.

Conclusie van het onderzoek: er zijn geweldige kansen om met afvalrecycling in Rehoboth waarde te creëren. Van afval naar grondstof is, zo blijkt uit ons vooronderzoek, een economisch haalbaar businessmodel ten gunste van de mensen in Rehoboth. Wij zien mensen eten van de vuilnisbelt, maar weten zeker dat ze zouden kunnen ‘eten’ van een afval-businessmodel. 

Om het project daadwerkelijk te realiseren is de belangrijke stap twee om iemand te vinden die het project handen en voeten gaat geven in Rehoboth zelf. In die zin lijkt het project op het agraproject, waarbij een gezin uit Nederland twee jaar ter plekke is om lokale mensen zelfstandig te maken.  

vuilnis

Wij zoeken een pionier

Onze recyclingpionier in Namibië gaat, gesteund door de stichting We Recycle and Sport4Kids vanuit Nederland, met alle plaatselijke belanghebbenden aan de slag om een sorteerstation te realiseren. Van daaruit willen we de afvalinzameling optimaliseren en uiteindelijk bronscheiding in de gemeenschap van Rehoboth stimuleren. 

Het op te zetten recyclingstation is een zelfstandig bedrijf, dat haar winst investeert in de lokale economie. Gesteund door de kennis en investering vanuit de stichting We Recycle and Sport4Kids en alle aangehaakte bedrijven in Nederland, opererend in de lokale maatschappij. Samen werken aan échte oplossingen.

Jouw eigenschappen:

  • Ondernemend
  • Je kunt je verplaatsen in de Afrikaanse cultuur
  • Je voelt bij dit project wat wij erbij voelen
  • Leidinggevende capaciteiten
  • Gevoel bij de branche en het financiële aspect
  • Affiniteit met techniek

Interesse? Mail ons!

Organisatie en planning

Het afvalproject wordt geïnitieerd door de stichting We Recycle and Sport4Kids. Deze stichting initieert recyclingprojecten in ontwikkelingslanden ten behoeve van een gezondere leefomgeving en lokale werkgelegenheid. Op basis van een duurzaam businessmodel en op termijn lokaal leiderschap. Op basis van toegevoegde waarde voor de lokale samenleving. Het afvalproject in Rehoboth wordt opgezet en uitgevoerd in samenwerking met het René Kids Centre. Het RKC zal de pionier die we zoeken in dienst nemen en van deze medewerker vragen we wel onze identiteit te onderschrijven. 

Van Werven Infra & Recyling is partner van deze stichting en steunt door middel van financiën en het delen van expertise. Het haalbaarheidsonderzoek is bijvoorbeeld door hen gesponsord. De uitnodiging is uitdrukkelijk ook aan andere bedrijven of experts om aan te haken en dit project te laten slagen.

Bekijk de film hiernaast om een indruk te krijgen van de afvalproblematiek in Block E. Ben je enthousiast geworden? Zodra er een pionier gevonden is die in Rehoboth het sorteerstation gaat realiseren, kan er snel geschakeld worden door alle betrokken partijen. 

Meer info? Mail ons of neem contact op met Wilfred van Werven via +31 6 222 409 96.

215