Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • Kidsclub

  Op maandagmiddag is het feest op het René Kids Centre. Rond de tweehonderd kinderen tussen de drie en twaalf jaar stromen het terrein op, om een middag plezier te hebben en gewoon voor even van het leven te genieten. Sommigen stonden al anderhalf uur voor de poort te wachten om naar binnen te mogen.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Day-care

  Begin juli 2019 is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. We zijn gestart met een daycare. Een dagopvang voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Een soort crèche van kinderen die nog niet naar school gaan. Velen van hen krijgen thuis amper aandacht. Veel vaders zijn afwezig, veel moeders in een staat waarin ze niet kunnen zorgen en liefhebben.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Homework class

  Aandacht, liefde en zorg, op persoonlijk vlak. Dat is wat we kinderen geven op de naschoolse opvang. Gelukkig kunnen kinderen in Rehoboth veelal naar school. En bij degenen bij wie dat niet lukt, proberen we te helpen. Want school is belangrijk. Maar met school alleen zijn de problemen niet opgelost.

  Wat we zien is dat kinderen na school op straat lopen. En veelal gebeuren daar de minder goede dingen. Alcohol, misbruik en vooral doelloosheid. Het zorgt ervoor dat veel kinderen terugvallen in het ritme van hun ouders. Een leven zonder liefde, ambitie en vooruitgang. Maar een leven van verslaving, ontrouw en leegte.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Ouderenzorg

  Twee ker per maand organiseert het RKC een activiteit voor de ouderen uit block E. Dan komen ongeveer veertig tot vijftig ouderen samen die genieten van elkaars gezelschap, een warme maaltijd, samen zingen of een spel spelen. Het haalt ze even uit de dagelijkse beslommeringen. 

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Voedselproject

  In juni 2020 is het RKC voedselproject van start gegaan. En dit draait nog op volle toeren. Daar zijn we enorm dankbaar voor: door middel van het voedselproject worden bewoners van Block E structureel ondersteund en bemoedigd met voedsel- en levensmiddelenpakketten. Tegelijkertijd geeft het ook de schrijnende situatie weer. De armoede is nog nooit zo hoog geweest en voor sommigen is ondersteuning vanuit het voedselproject letterlijk van levensbelang. 

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Soccer academy

  Het was één van Rene's grootste dromen, al sinds de oprichting van het René Kids Centre... Sinds november 2019 is het realiteit: de RKC Soccer Academy. De soccer academy geeft de jongeren hier hoop en positieve energie. Je ziet ze stralen. Dat geeft enorm veel voldoening.

   

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Sport en spel

  Al tijdens het ontstaan van het René Kids Centre werd bepaald dat sport één van de dragende pijlers van het RKC moest worden. Sport is bij uitstek een prachtig middel om kinderen te leren samenwerken en hun eigen talenten te laten ontdekken. Om die reden vormt de sportles dan ook een belangrijk onderdeel in onze verschillende activiteiten. 

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

191