Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85
 • RKC Rehoboth Farm

  Er is veel te weinig werk in Rehoboth. Jongeren die hun opleiding wel weten af te ronden, moeten nog maar zien of ze dat iets zal opleveren. Of het werk is te moeilijk voor ze, waardoor ze tegen teleurstellingen aanlopen. Of het werk wordt slecht of niet betaald. Uiteindelijk geven velen de moed op, om vervolgens op straat te belanden. En dan is alles voor niets geweest.

   

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Kidsclub

  Op maandagmiddag is het feest op het René Kids Centre. Honderden kinderen tussen de vier en vijftien jaar stromen het terrein op, om een middag plezier te hebben en gewoon voor even van het leven te genieten. Sommigen stonden al anderhalf uur voor de poort te wachten om naar binnen te mogen.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Sport

  Al tijdens het ontstaan van het René Kids Centre werd bepaald dat sport één van de dragende pijlers van het RKC moest worden. Sport is bij uitstek een prachtig middel om kinderen te leren samenwerken en hun eigen talenten te laten ontdekken. Om die reden vormt de sportles dan ook een belangrijk onderdeel in onze verschillende onderwijsprogramma’s en liggen de eerste plannen klaar voor de start van een eigen RKC voetbal- en netbalteam voor kinderen uit ons eigen programma.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Huisbezoeken

  Onze Kidsclub en Youth Nights zijn voor iedereen. We leren veel kinderen en jongeren kennen en we kunnen ze op een laagdrempelige manier helpen. Al onze andere programma’s zijn persoonlijker, gericht op het opbouwen van een relatie. Want het leven van een kind écht veranderen, daar is een duurzame relatie met elkaar voor nodig.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Huiswerkklas

  Er zijn kinderen in Block E die wel naar school kunnen. Voor velen van hen staat weer die thuissituatie te wachten. Alleenstaande moeders, armoede, dronkenschap. In vrijwel niets worden deze kinderen gesteund hun leven op te pakken.

  Deze kinderen nodigen we uit in onze huiswerkklas.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Schoolklas

  Op de dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen hebben we drie schoolklassen op het René Kids Centre. Dit is voor jongeren van 14 jaar en ouder die nog nooit naar school zijn geweest of maar een gedeelte van hun basisschool hebben afgerond. Voor deze jongeren is er geen mogelijkheid om terug te keren in het reguliere onderwijs.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Youth Night

  Mensen die op straat zwerven, zich vergrijpen aan alcohol en zonder schaamte afval en ontlasting op straat achter laten. Het is de setting waarin ook jongeren opgroeien in Block E in Rehoboth. Ze ontmoeten elkaar in sjabins (drankhollen) waarin buitensporigheid heel gewoon is en waar ze vaak hard met elkaar omgaan. De Youth Night is een plek waar deze tieners los kunnen komen van die vernietigende cultuur.

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

 • Ons winkeltje

  Er zijn zo veel mensen die fantastische dingen kunnen maken! Zo hebben we een club vrouwen, de naaldwerkgroep, die twee keer per week samen komt om leuke spullen te maken. Vrouwen tussen de 18 en 30 jaar die meestal met elkaar gemeen hebben dat ze op jonge leeftijd kinderen kregen en er alleen voor staan. 

  Doneer nu  

  Meer weten over dit project

191