Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

280 kinderen bereikt in Kawuki!

Tijdens deze eerste Kidsclub Outreach  zijn we naar Kawukiland gegaan. Kawukiland ligt in Block F. De meeste mensen wonen hier in een stenen huis, maar er zijn ook veel ‘blikkies’ (armoedige huisjes van blik, vaak zonder stroom en water). We wilden ook deze kinderen bereiken en hen vertellen over de liefde van God.

Voor die tijd hadden we een mooie centrale plek opgezocht waar we onze middag konden houden. Samen met vier Namibische medewerkers reden we rond 2 uur naar deze plek. Daarna reden we, met Yoyo en Brando (2 clowns) en een megafoon, achter op het bakkie rond om de kinderen uit te nodigen, zij wisten immers nog niets van deze middag. ‘’Alle kindertjies kom tog na die groot boom, da is ’n lekker middag vir julle. Ons prys die Here, ons sing, da is toneel en spelletjies. Kindertjies kom tog na die groot boom! Dit sal baie lekker wees. Al die kindertjies na die groot boom.’’

Het was gaaf om te zien hoeveel kinderen uit de huizen kwamen, achter ons aan renden en zich verzamelden bij de grote boom. Terwijl ik in de auto reed moest ik denken aan Jezus. Jezus die door de straten liep, en een menigte mensen die hem achterna kwam. Verlangend om te leren van Zijn onderwijs en wonderen en tekenen te zien. Zouden wij dat voor deze kinderen mogen doen?

Toen we weer aankwamen bij de grote boom was het aantal kinderen boven verwachting! 280 kinderen! Er werden snel wat appels bijgekocht en de verwerking werd bewaard voor de volgende keer. Op zoveel kinderen hadden we niet gerekend, maar hoe mooi was het dat er zoveel kinderen (en ook ouders) deze middag over Jezus hoorden. De middag was een groot succes! We zongen met de kinderen en de kinderen keken naar het optreden van Yoyo en Brando. Brando die het mooiste geschenk wat je maar kunt krijgen kreeg: een kruis, wat verwijst naar Jezus die voor ons gestorven is en onze zonden wil vergeven. Dit werd verder uitgelegd en daarna was het tijd om in groepen spelletjes te spelen. Aan het eind was er voor elk kind een appel en werden de kinderen uitgenodigd om over twee weken weer aanwezig te zijn. Twee keer in de maand willen we op deze manier de kinderen (en hopelijk ook de ouders) in Kawukiland bereiken.

De andere twee weken reiken we uit naar andere plekken. Volgende week gaat onze Kidsclub Outreach naar het verlaten station van Rehoboth, genaamd Bahnhof. Ook hier is een hele wijk gebouwd met veel armoedige huizen van blik. Op deze manier hopen we veel kinderen en ouders te bereiken en hen te vertellen over de liefde van God!

188