Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

400 mensen krijgen gratis medische check

Samen sterk! Afgelopen weekend is er een vierdaagse Medical Outreach gehouden in het René Kids Centre, vanuit een kerk uit Rehoboth. Er waren privé-artsen en verpleegkundigen vanuit Rehoboth en vanuit Zuid-Afrika. Deze artsen en verpleegkundigen gaven de mensen uit Block E een gratis doktersconsult. Zonodig kregen de mensen ook medicijnen of werden ze doorverwezen. 

“Er zijn ruim 400 mensen door de doktoren onderzocht”, zegt Linda van den Berg opgetogen. Zij was als medewerker van het René Kids Centre betrokken bij de organisatie. “Het hoofddoel van de mensen uit Zuid-Afrika en de kerk uit Rehoboth was Gods liefde uit te delen aan de mensen. Daarom werd voor iedereen de tijd genomen, om ermee te praten of te bidden. Oudere mensen kregen een heerlijk voetenbadje, eten en drinken.”

DSC07713 kopie
Gemiddeld 52 jaar

Het behoeft geen uitleg dat veel mensen uit dit arme gebied te kampen hebben met gebrekkige gezondheid. Mensen hebben geen geld voor goede medische hulp en velen eten ongezond. Gemiddeld worden de mensen in Namibië slechts 52 jaar. Ter vergelijk: in Nederland worden mensen gemiddeld zo'n 82 jaar. 

Met zo’n 200 mensen werd een afsluitende kerkdienst gehouden. “Heel gaaf om deze medical outreach zo af te sluiten.” 

Een oma kan haar arm weer bewegen! Dankzij de medical outreach van professionele artsen op het RKC afgelopen weekend. "Ik voel me zo gelukkig. Ik ben zo blij dat ik mijn arm weer goed kan bewegen." Ze maakte tegelijkertijd allerlei armbewegingen. Het was mooi om te zien hoe ze straalde toen ze dat zei!

Bekijk de foto's

DSC07713 kopieDSC07692 kopieDSC07676 kopieDSC07658 kopieIMG_1949
188