Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Agraproject: de eerste kopjes boven de grond

Ons agraproject in Rehoboth begint zijn vruchten af te werpen. Het proefkasje, waar de afgelopen tijd aan gebouwd is staat er helemaal klaar voor. Op naar succesvolle landbouw en duurzame werkgelegenheid.

Er is veel te weinig werk in Rehoboth. Jongeren die hun opleiding wel weten af te ronden, moeten nog maar zien of ze dat iets zal opleveren. Of het werk is te moeilijk voor ze, waardoor ze tegen teleurstellingen aanlopen. Of het werk wordt slecht of niet betaald. Uiteindelijk geven velen de moed op, om vervolgens op straat te belanden. En dan is al onze zorg voor niets geweest.

Vanaf het begin is het onze ambitie geweest daar wat aan te doen. Om de kinderen en jongeren echt bij te staan in hun levensreis, kunnen we ze niet van de één op de andere dag loslaten. De RKC Rehoboth Farm speelt hierin een belangrijke rol.

Breman Installatiegroep uit Genemuiden heeft geïnvesteerd in enkele hectares land en heeft middelen ter beschikking gesteld. We hebben putten geslagen en een irrigatiesysteem aangelegd. De grond is ongelofelijk vruchtbaar, als er maar genoeg water is en je goed voor je gewassen zorgt. Arjan van den Berg is in Rehoboth om de Rehoboth Farm aan een goede start te helpen.

Agra LR2
Proefkas

Tomaten, paprika's en komkommers worden in de proefkas getest en de maïs, kool, spinazie, meloenen en pompoenen worden op het proefveld buiten getest. 

Op deze manier testen we welke gewassen er op grotere schaal geteeld kunnen worden. 

BEKIJK DE BEELDEN

Agra LR2Agra LR
188