Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Als totaal onverwachts je grootste droom uitkomt…

 

Het was één van zijn grootste dromen, maar al sinds de oprichting van het René Kids Centre leek realiteit buiten handbereik. Eigenlijk had hij de droom al een beetje geparkeerd. Maar tijdens de laatste reis van René Ruitenberg naar Namibië werd deze droom vervuld: de start van een RKC soccer academy. Een bijzonder verhaal.

Vorige maand was René Ruitenberg opnieuw in Namibië, samen met zijn vrouw Mirjam, als reisleiders bij de familietrip van de familie Van Werven. Op de derde dag dat zij er waren, zag René een groep voetballers op het zandveld tegenover het RKC. “Ik zag direct structuur, discipline en natuurlijk gezag. Het maakte iets in me wakker. Ik dacht ‘wat is dit?’ De volgende dag waren ze er weer, op exact dezelfde tijd.”

'Wat ben je aan het doen?' 

René besloot op de trainer af te stappen en te vragen wie hij was. Het bleek Ivan, voormalig profvoetballer en inwoner van Block E. “Ivan had een tasje mee met informatie over zichzelf. Diploma’s en andere documenten. Hij vertelde dat hij profvoetballer was geweest en sinds twee jaar gestopt was. Het was zijn grote droom om een voetbalschool te beginnen, maar hij had daar de middelen niet voor. En dus was hij heel summier begonnen, op dit zandveld met ongeveer vijftig kinderen in drie verschillende trainingsgroepen.”

Het verhaal werd nog bijzonderder. René vertelt verder: “Uit zijn tasje haalde hij een document met een aanzoek naar de voetbalbond om een soccer academy te beginnen. En daarop stond onze naam: het René Kids Centre! Ik dacht: ‘hier moet ik wat mee’. Diezelfde avond gingen we in overleg: Jacobus, Ivan, assistent-trainer Nicky en ik. We werden enthousiast en maakten mooie plannen.”

 

De plannen

Het René Kids Centre zal de komende tijd Ivan en Nicky helpen om verder te kunnen met de RKC soccer academy, met name door het bieden van middelen. “We hebben inmiddels de eerste materialen aangeschaft, zoals voetballen, netten, fluitjes, een heus opstellingsbord én daarnaast een kleine vergoeding voor de trainers, als steuntje in de rug. Ik ben onder de indruk van deze mannen en de jongens die bij hen trainen. In de tien dagen die daarop volgden, werd er elke dag getraind. Fanatiek en respectvol.”

 

Talent

Trainer Ivan is dankbaar voor de kans die hij gekregen heeft. “Er zit heel veel talent in deze jongeren, maar er zijn geen middelen om dat te laten groeien. Deze plek biedt alles om dit te kunnen starten. Een gedegen organisatie, de juiste middelen en nu dus ook trainers die hierin willen investeren. Ik heb in mijn leven ervaren hoe ik mijn talent mocht inzetten bij het nationale team en nu wil ik die ervaring inzetten om zo wat voor anderen te betekenen. We hopen in de toekomst een vorm van competitie op te richten, om zo verder te bouwen. De soccer academy geeft de jongeren hier hoop en positieve energie. Je ziet ze stralen. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Bekijk deze video over de RKC soccer academy!

IMG_1531.JPG
Foto's RKC soccer academy

Een kleine fotoselectie van een training op de RKC soccer academy! 

Bekijk alle foto's

IMG_1531.JPGIMG_1749IMG_1577IMG_1553IMG_1510IMG_1531Ivan.JPGNicky.JPG
188