Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Bijzondere schaatsweek levert € 23.500,- op voor het RKC

Dinsdagmorgen 27 januari om 7.00 uur doken 1400 Nederlandse schaatsers de duisternis van het Oostenrijkse bergmeer in. Daaronder dus de groep in de paarse RKC-outfit. Van de groep van tien deelnemers haalden zeven deelnemers de eindstreep. Lucian Schenkel, Mieke en Ben Wijnhout en Ben Schoo kwamen zelfs na ruim 11,5 uur schaatsen nog binnen, toen het alweer donker geworden was.

René Ruitenberg begeleidde de groep de dag door en keek met verbazing. “Ik heb dit eigenlijk nog nooit meegemaakt, zoveel discipline en volharding. Dat ze met het Kids Centre in het achterhoofd zo ver kunnen gaan. Het was best wel bizar om te zien en ik heb daar diep respect voor. Ik heb in mijn leven vele 200 kilometers geschaatst en ik heb er altijd ontzag voor gehad. Ik heb er ook nooit 11,5 uur over hoeven doen. Dat is echt een enorme prestatie.”

Niet alleen de tocht was een succes, de hele week was een hoogtepunt. De groep schaatsers zat in hetzelfde hotel als schaatsteam Van Werven, dat op de woensdag erna met Gary Hekman de Nederlandse titel greep. “Het was een fantastische week. De opbrengst is fantastisch, maar ook persoonlijk was het voor iedereen een waardevolle week. Goede gesprekken, de natuur, de uitdaging, de verbinding met elkaar en met het schaatsteam. Echt een unieke belevenis.”

476477478

Mede om die reden wordt het initiatief volgend jaar herhaald. De ambitie is om niet met 10, maar met 40 mensen naar de Weissensee te gaan. Mede-initiatiefnemer is Wilfred van Werven, directeur van familiebedrijf Van Werven uit Oldebroek. “Wij zoeken continu naar mogelijkheden de sponsoring van ons schaatsteam te combineren met maatschappelijke doelen. Dit concept is prachtig. Deze week heeft ons gemotiveerd om de komende jaren dit initiatief als sponsor, stichting en schaatsteam te omarmen.”

Dat betekent concreet dat iedereen die zich voor de tocht aanmeldt begeleiding van het schaatsteam mag verwachten, inclusief enkele gezamenlijke trainingen en een trainingsschema. Ben je alvast geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar linda@teamvanwerven.nl. Meer informatie volgt binnenkort.

188