Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Dankbaar voor deze mooie acties!

“Het gaat ons om de kinderen van Rehoboth”

Afgelopen zaterdag 6 juli ontvingen René en Mirjam een cheque van € 1.309 uit handen van Caroline en Leen Nobels. Het stel uit Ridderkerk vierden op die dag hun 25-jarig jubileum en tegelijk hun 50e verjaardag te midden van familie, vrienden en kennissen. De bijdrage van de bezoekers van het jubileumfeest moest ten goede komen van de kinderen in Rehoboth, zo hadden zij besloten. René en Mirjam waren uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen op deze zonovergoten zaterdag.

Het idee om geld in te zamelen ontstond toen Leen - voorzitter van Atletiekvereniging C.A.V. Energie uit Barendrecht - door Bert Flier werd getipt over het bestaan van het RKC. Bert is door zijn bijzondere prestaties in de triatlonsport erelid van deze Barendrechtse atletiekvereniging. Toen Bert hen vertelde over René Kids Centre hebben zij de site bekeken en waren enthousiast om iets te mogen doen voor de kinderen van Rehoboth in Namibië. “Als we terugkijken naar de afgelopen 25 jaar hebben we het zo goed gehad met onze twee dochters, zoon en inmiddels twee schoonzoons. Dan kan het niet anders dan dat je gegrepen wordt door het verhaal over oma Magdalena en de gebeurtenissen in het leven van René Ruitenberg waardoor zijn leven een drastische wending nam en aanleiding gaf om het Kids Centre te starten.”  Dat initiatief wilden zij van harte ondersteunen met de opbrengst van hun jubileum. Eigenlijk zouden meer mensen dit moeten doen, vinden zij. “Het gaat ons niet om zelf in de belangstelling te staan, maar om die kansarme  kinderen in Rehoboth iets te bieden.” Zij zijn ervan overtuigd dat hun bijdrage geheel ten goede komt aan deze kinderen en dat maakt het voor Leen en Caroline ook zo concreet en dankbaar om te doen. “Het geeft veel meer voldoening om te geven dan te nemen”, zo is hun mening.  

Fijn om te vertellen is dat ook het bestuur van Atletiekvereniging C.A.V. Energie uit Barendrecht nu heeft besloten om in september dit jaar de bijdrage voor het goede doel 2013 te bestemmen aan het René Kids Centre. Zij willen daarmee specifiek het runningteam in Namibië sponsoren. Dat betekent dat het RKC op 21 september 2013 wederom een cheque in ontvangst mag nemen.

Verder zijn er ook veel scholen actief voor het RKC.

Op het Deltion college in Zwolle kreeg een groep jongeren als opdracht om geld in te zamelen voor een goed doel, één groepje heeft gekozen voor het RKC. Hier volgt het verslag van Juliëtte Boog:

Ongeveer 10 weken geleden kregen wij van onze projectleider de opdracht om geld in te zamelen voor een goed doel. We konden kiezen uit vier goede doelen, René Kids Centre sprak onze groep het meeste aan. Als doel namen we het sponsoren van de uniformen voor de kinderen op de nieuwe school in Rehoboth.

De eerste twee weken waren we voornamelijk aan het brainstormen over hoe we geld wilden gaan inzamelen. Helaas werden er veel ideeën afgekeurd. Uiteindelijk hebben we drie hele dagen broodjes beenham en broodjes hamburger verkocht, gecollecteerd binnen de school, collectebussen verspreid en sponsors gezocht.

In totaal wisten we € 600,- euro op te halen. Daarnaast hebben we een doos samengesteld met daarin het één en ander aan materiaal voor de verjaardagen van de kinderen. Als groep vonden het een hele leuke ervaring om acties te organiseren en hiermee de kinderen te steunen, we hebben er dan ook veel van geleerd.

Namens de kinderen in Rehoboth willen we jullie heel hartelijk bedanken voor jullie inzet!

188