Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

De nood was nog nooit zo hoog

 

Maandagmiddag betekent KidsClub op het RKC! 
Gemiddeld 300 kinderen zijn dan van de partij om samen te zingen, te dansen, met elkaar te spelen, te luisteren naar een Bijbelverhaal én last but not least om een lekkere maaltijd te ontvangen!

Naast de kidsclub, ontvangt het RKC vijf dagen per week zo’n 40 kindjes tussen de 3 en 6 jaar op de RKC DayCare waar deze kinderen aandacht, liefde en zorg krijgen die in de thuisomgeving vaak ontbreekt. 

Ook de RKC HomeWorkClass draait vijf dagen per week, waarbij per dag zo’n 20 kinderen en jongeren begeleiding ontvangen bij hun huiswerk. Minsten zo belangrijk als de huiswerkbegeleiding,  betekent het RKC voor deze jongeren ook een veilige plek waar ze hun hart kunnen luchten en hulp en steun ontvangen waar nodig.  

 

Nu de focus veelal op (hulp aan) Oekraïne ligt, lijkt de nood in Namibië en andere noodsituaties wel eens naar de achtergrond te zijn verdwenen. Er is niets mis met hulp aan Oekraïne, dat vooropgesteld, tegelijkertijd lijkt de verhouding wel eens wat scheef richting andere noodsituaties. De situatie in Namibië is de laatste twee jaar enorm verslechterd. De invloed van Corona(maatregelen) heeft een ongekende impact. De alsmaar stijgende prijzen hebben in verhouding een veel grotere impact op de armen. De nood is nog nooit zo hoog geweest. 

Wij zijn dankbaar dat we als RKC d.m.v. Gods hulp en Zijn voorziening steun en hoop mogen blijven bieden aan de allerarmsten in Block E en omgeving. Ieder kind is het waard om liefde en aandacht te ontvangen en om zich geliefd, gezien en gekend te voelen door onze Hemelse Vader. 
 

WhatsApp Image 2022-03-29 at 09.01.33
188