Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Een begenadigd hardloper!

Na ongeveer 2 jaar uit de ‘running’ te zijn geweest is Wendelinus momenteel weer helemaal terug in het hardloopcircuit in Namibië. Wat is er gebeurd? Dankzij de hulp van een betrokken ondernemer heeft Wendelinus ruim de tijd gehad zijn sportcarrière weer helemaal op te pakken. De afgelopen 9 maanden hebben met elkaar gebruikt om zijn trainingsschema optimaal af te stemmen, de juiste materialen aan te schaffen, voedingsschema’s op te stellen en terug te komen op wedstrijdniveau. En verder was het vooral heel veel oefenen. Elke morgen, om 5 uur uit de veren om hard te lopen, tussen de middag rek oefeningen en aan het einde van de dag nog maar een uurtje uitlopen of fietsen.

Uiteindelijk kwam na veel trainen in mei de eerste test tijdens een hardloopwedstrijd in Windhoek met een mooie 5e plek als eindresultaat. Deze goede start was een enorme opsteker voor Wendelinus. En dat was hard nodig want in juni en juli staan de Old Mutual Victory races op het programma. Een serie van vier races die op verschillende plekken in het land gehouden wordt. Met drie van deze races heeft Wendelinus meegedaan om de afstand van 5km (toch niet zijn favoriete afstand) en hij heeft het gepresteerd om bij alle drie de races als tweede binnen te komen. U zult begrijpen dat we allemaal ontzettend trots zijn.

Is Wendelinus nu helemaal terug op zijn ‘oude’ niveau? Dat weten we nog niet helemaal zeker. Dat hij een zeer begenadigd hardloper is mag duidelijk zijn, maar eind augustus staat de tocht der tochten, wat Namibië betreft, op het programma. De Sam Nujoma Marathon 2013 in Windhoek. Tijdens deze race zal Wendelinus de 10km afstand lopen en zal duidelijk worden of hij klaargestoomd is voor het grote werk. Het zal deze keer niet alleen gaan tussen hem en de Namibische atleten, maar ook die van de omringende landen, waar vaak een iets sterkere competitie aanwezig is. Hoe het zal aflopen? Dat hoort of leest u vanzelf. Wij zijn er in ieder geval bij!

188