Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Een beloning voor hard werken in de huiswerkklas

Met een groep kinderen van de huiswerkklas zijn we naar Busy Bodies Playgrond in Windhoek geweest. De kinderen konden heerlijk spelen en werden enorm verwend met drinken, een broodje hotdog, een suikerspin en popcorn. Het tweede trimester van dit schooljaar is voor de kinderen in Rehoboth vorige week afgesloten en dit was de beloning.

Het schooljaar in Namibië loopt van januari tot en met december. Het schooljaar wordt verdeeld in trimesters en na elk trimester volgt er een rapport. Vorige week eindigde het tweede trimester. 

De kinderen in onze huiswerkklas gaan 's morgens naar hun eigen school. Dit is vaak door ons geregeld, omdat ze anders niet de mogelijkheid hebben om naar school te gaan. Ook al is de staatschool gratis, de ouders moeten zelf een geboortecertificaat regelen, zodat ze hun kind kunnen inschrijven bij een school en ze moeten zelf ook het uniform en de schooltas met boeken kopen.

Dit is voor veel moeders niet te regelen en te betalen. Ook zien zij er soms niet de noodzaak van in dat hun kind naar school gaat; veel kinderen worden verwaarloosd. Wij helpen zo deze moeders en kinderen om ze te stimuleren om toch hun kind(eren) naar school te laten gaan. Door het geboortecertificaat te laten maken, te helpen bij het inschrijven bij een school en soms het uniform en de schooltas met boeken te betalen.

Drie keer in de week kijken we of de kinderen ook echt op school zijn. Ze weten zelf ook dat als ze niet op school zijn, ze 's middags niet naar de huiswerkklas mogen. Bij de huiswerkklas krijgen ze eten, worden ze geholpen met hun huiswerk, vertellen we bijbelverhalen en ondersteunen we ze met extra les in Afrikaans, Engels, lezen, wiskunde en sport. Na de sportles mogen ze lekker douchen. In het begin vinden kinderen dit vaak eng, omdat ze nog nooit onder zo'n fijne douche hebben gestaan. 

Elk trimester sluiten we af met een leuke middag. Dit trimester zijn we met de twintig kleinste kinderen van de huiswerkklas naar Busy Bodies Playground in Windhoek geweest en met twintig andere kinderen zijn we naar de film geweest. De kinderen hebben enorm genoten.

De kinderen die naar de huiswerkklas komen zijn tussen de 4 en 14 jaar. Ze weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen. Genieten van de liefde, aandacht en hulp die ze krijgen. Dat heeft toch elk kind nodig! Ook als er in het weekend of in de vakantie problemen zijn, komen de kinderen naar ons toe. 

Sommige kinderen voelen de huiswerkklas als een kans, maar de meeste kinderen denken daar niet zo ver over na en zijn blij met de hulp die ze krijgen en de fijne omstandigheden. Die zijn zo anders dan thuis. Daar zijn ouders dronken of nergens te bekennen. 

188