Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Een eerste kennismaking op stage...

Dit eerste trimester krijgen ze nog les. Het gaat over durven dromen, dingen bereiken, een goede eerste indruk maken, een goede werkhouding en nog veel meer. Er komt heel wat bij kijken als je aan het werk gaat en je wil het goed doen bij je baan. We benadrukken hoe God in alles betrokken wil zijn en hoe Hij een plan voor je leven heeft. Deze week gingen de studenten als kennismaking 1 dag naar een potentiële stageplek om te kijken hoe het werk zou bevallen als je dat eens een dagje doet. Eén ging er naar de Oanob Dam om in het restaurant te werken, één ging er naar de bakkerij van de Spar en één naar een elektricien om een dag mee te lopen. Ze waren ontzettend zenuwachtig, dinsdag gingen ze kennismaken om zichzelf even voor te stellen en woensdag was dan de stage dag.

’s Ochtends hebben we ze naar hun werk gebracht met een lunchbox. Ze zagen er allemaal verzorgd uit, hadden goed op hun kleding en uiterlijk gelet en ze hadden er zin in. Om 5 uur hebben ze weer opgehaald. Allemaal uitgeput na een lange dag werken maar ook allemaal enthousiast! Ze hadden het erg naar hun zin gehad en zien het helemaal zitten. Ze hadden goed veel vragen gesteld en waren vriendelijk behandeld. Toen ik de student bij de bakkerij kwam halen lagen er verschillende taarten en de taart gemaakt door hem sprong er zeker uit, die herkende ik direct. Deze hebben we natuurlijk gekocht als trotse juffrouw en lekker opgesmikkeld! Nog 8 weken school en dan begint na de meivakantie de stage van 2 dagen in de week pas echt. Spannend hoor!

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188