Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Een geslaagde kampweek!

Maandagochtend stonden de jongeren al vroeg bij de poort te wachten. Benieuwd wat hen te wachten stond! We reden die dag naar onze camping in de buurt van de Sosusvlei, waar we onze tenten opzetten. We hadden de hele middag om spelletjes te doen, te zwemmen, voetballen en volleyballen. Het was een mooie campingplek tussen de grote stenen, die natuurlijk beklommen werden. ’s Avonds deden we een nachtspel en de volgende dag was het tijd om naar de Sosusvlei toe te rijden. Daar hebben we de zandduinen, Dead Valei en de Canyon bekeken. De jongeren leken niet moe te worden van het omhoog klimmen en als een gekke naar beneden te rennen (met of zonder gekke capriolen). Terug bij de camping hebben we nog lekker bij het kampvuur gezongen en bingo gespeeld, daarna was het tijd om te gaan slapen.
 

Woensdagochtend braken we de tenten weer af en reden we naar Swakopmund. Een tussenstop in Walvisbay kon niet missen, om hier met houten planken van de zandduinen te glijden. In Swakopmund pakten we de tenten weer uit en stonden we vlak aan het strand. Ineens een stuk kouder, maar we lieten ons niet weerhouden om de zee in te gaan. Eerst moesten de teachers laten zien dat je echt kunt zwemmen in de zee, want de zee maar zo vertrouwen, dat deden ze niet.
 

Donderdag hebben we een museum met vissen bekeken, de jongeren keken hun ogen uit en konden maar nauwelijks geloven dat het echt vissen waren. Daarna was het nog weer tijd om de zee in te gaan. ‘s  Middags zouden we op de boot in Walbisbay, maar het waaide te hard op zee. Onverwachts hadden we dus een extra middag, maar de baas van de bioscoop wilde een mooi prijsje voor ons maken, dus gingen we naar de bioscoop. Het bleek nog lastig te zijn om uit te leggen wat nou eigenlijk een bioscoop was, want ook hier waren onze jongeren nog nooit geweest.

Vrijdagochtend zijn we naar Walvisbay gereden om daar alsnog op de boot te klimmen, gelukkig was de wind wat gaan liggen. Pelikanen, flamingo’s, zeehonden, dolfijnen en zelfs een walvis hebben we gezien. De zeehond op de boot was wel een heel spektakel. Na de boottocht was het tijd om terug te rijden naar Rehoboth, waar alle jongeren nog goed geholpen hebben met opruimen. Het was een geslaagd kamp! De jongeren hebben genoten van alles wat ze gezien hebben. Onder de indruk van de zee, de enorme zandduinen, de vissen, dolfijnen, zeehonden, en de bioscoop. Alles was indrukwekkend omdat ze het nog nooit gezien hadden. De jongeren hebben genoten en de teachers ook!

188