Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Een goed begin van het tweede trimester!

Daar was de score iets minder. Zes van de vijftien kinderen waren nog niet op school. Op naar hun huisjes, dus... Bijna allemaal waren de kinderen bij het huis te vinden. De redenen voor hun afwezigheid op school lagen nogal uiteen. De schoolkleding was nog niet gewassen of kwijt, de haren waren nog niet gevlochten, of misschien hadden ze nog even geen zin om naar school te gaan. Het was wel heel fijn om ze weer te zien, en van allemaal kregen we de belofte dat ze de volgende dag naar school zouden gaan. Die belofte zijn ze nagekomen; ze zijn allemaal netjes op school verschenen.

Twee van de oudere kinderen waren nog niet terug in Rehoboth. Maar in de loop van de week kwamen ook zij weer terug en konden naar school. Voor één van de twee was het nog wel een hele zoektocht naar schoolkleding. Hij had ze in huis achtergelaten voordat hij naar de plaas ging. Maar ondertussen is zijn blikje afgebroken. Zijn zus zou zijn spullen in een tas hebben.

Maar waar zijn zus was, wist hij niet. Zij heeft tegenwoordig werk in een wijk aan de andere kant van Rehoboth. Ze verkoopt spulletjes in een soort kiosk die is gevestigd in een caravan. We zijn maar naar die caravan op zoek gegaan. Nooit geweten dat er eigenlijk best heel veel caravans in Rehoboth staan die als kiosk dienstdoen. Na lang zoeken en hulp van een ander vonden we uiteindelijk de juiste caravan. (Overigens waren we daar al twee keer langs gereden.) Helaas had ook de zus van de jongen zijn spullen niet. Volgens haar lagen zijn spullen op een andere plaas. Dan werd het lastig naar school gaan, want zonder schoolkleding hoef je niet aan te komen. Op het Centre werden een broek en schoenen gevonden, bij anderen werd een overhemd geleend en zo kon deze jongen de volgende dag toch naar school! Nu zijn alle kinderen weer aanwezig. Een goed begin van het tweede trimester!

188