Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Eenmaal… Andermaal… Verkocht!

Zo’n 175 aanwezigen konden bieden op maar liefst 45 kavels. Veilingmeester was de bekende speaker Jannes uit Steenwijk, die dat op enthousiaste en energieke wijze deed. De kavels waren zeer in trek en er werd flink tegen elkaar opgeboden. Een jaar lang reclame achterop een vrachtwagen, VIP-arrangementen voor o.a. voetbalclubs Glasgow Rangers en Schalke en een vakantie naar de Mont Ventoux gingen voor topbedragen onder de hamer. Tussen de veiling door genoten de aanwezigen van de gerechten van De Kaaihof.

"Tja, wat moet ik nog zeggen op dit moment...", stamelde Rene Ruitenberg aan het einde van de avond na het horen van de totaalopbrengst voor het Rene Kids Centre. De opbrengst was bijna drie keer zoveel dan de organisatie van de veiling had gehoopt. "Ik word er stil van".

Toen notaris Tjeenk Willink uiteindelijk zijn optelsom klaar had, bleek de avond een gigantisch bedrag opgeleverd te hebben van bijna 68.000 euro. "Met 25.000 euro hadden wij al geweldige dingen in Namibië kunnen doen. Dan hoef ik niet te vertellen wat we nu kunnen doen. En ik wil 1 ding beloven: elke euro komt op de goede plek terecht", aldus Ruitenberg, die in november van dit jaar het Rene Kids Centre in Namibië officieel opent.

Ruitenberg bedankte uitvoerig alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de veiling, en in het bijzonder Gert Heij, Cor Heutink en Sijm van Lente.

Het spektakel kreeg zaterdag 28 juni een vervolg op Sportpark Genemuiden. Hier werden maar liefst 3 benefietwedstrijden gespeeld met het sterrenteam van Rene Kids Centre tegen Sportclub Genemuiden en VV Staphorst. Alle teams gingen het onderlinge duel met elkaar aan.

Sportclub Genemuiden won het eerste duel van het benefiettoernooi tegen het sterrenteam met 1-0 dankzij een doelpunt van Anne van der Kolk. Tegen VV Staphorst wist het RKC sterrenteam wel een punt binnen te halen. Thom Ruitenberg, zoon van RKC oprichter René, wist na een fraaie voorzet van Tjeerd Korf de bal binnen het net te schieten. Sportclub Genemuiden en VV Staphorst sloten het toernooi af in een onderling duel, dat eindigde met een 1-1 gelijkspel.

Al met al is er door de veiling en het benefiettoernooi netto € 70.000,- voor het Rene Kids Centre opgebracht. Een fantastisch bedrag, waar de organisatie ontzettend dankbaar voor is!

Bronnen

Verslag: www.genemuidenactueel.nl

Fotografie: www.breman.net en Henri van de Ruitenbeek 

188