Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Elke dag 10 kilometer hardlopen voor het RKC. Erik doet het!

In 2017 bezocht Erik de Knoop het Rene Kids Centre in Rehoboth. “Deze ondersteuning maakt het verschil. Ik besloot in actie te komen.” Vijf vragen aan Erik.

 

Wat ga je precies doen?

"Ik ga in 2019 een jaar lang iedere dag 10 kilometer hardlopen. Voor alle dagen in 2019 zoek ik een sponsor. Zo hoop ik uiteindelijk 5000 euro op te halen. Het is een leuke, maar ook pittige uitdaging. Het betekent bijvoorbeeld dat ik waarschijnlijk drie paar schoenen zal verslijten!"

Er zit ook nog een leuk ‘addertje’ onder het gras, toch?

"Klopt! Ik heb contractueel vastgelegd dat ik vijf jaar achtereen hetzelfde bedrag doneer aan het René Kids Centre. Deze gift is aftrekbaar bij de Belastingdienst en dus krijg ik van iedere 2000 euro ruim veertig procent terug. Zo kan ik met de opgehaalde 5000 euro uiteindelijk 10.000 euro doneren (en hoef ik zelf maximaal 800 euro bij te leggen). Leuker én makkelijker kan ik het niet maken!" 

Hoe kunnen mensen je sponsoren?

"Op mijn website staat een jaarkalender. Mensen kunnen een datum kiezen waarop ze mij willen sponsoren. Het minimale sponsorbedrag per gelopen kilometer is één euro. De minimale afstand die ik per dag wil lopen is vijf kilometer en meer dan een marathon zit er waarschijnlijk niet in. Het is natuurlijk ook mogelijk een vast bedrag te geven. Zodra ik gelopen heb, laat ik via Strava de afgelegde afstand zien en stuur ik een betaalverzoek voor de gesponsorde kilometers."

 

 

Voor hoe veel dagen zoek je nog een sponsor?

Op dit moment staan er nog 59 dagen open, maar dat verschilt natuurlijk per dag! Ik zou het heel gaaf vinden als ik straks alle dagen heb kunnen afstrepen. Daarom doe ik graag een oproepje via deze weg. Ik lever de inspanning, jij de betaling. Deal?!

Heel concreet: hoe komen we op je site?

Op de website www.runningforrehoboth.nl vind je alle informatie en de mogelijkheden om te sponsoren. Alvast bedankt voor jullie bijdrage!

188