Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Even ontspannen op de kermis

Van afgelopen donderdag tot en met afgelopen zaterdag 18 tot 20 september was het tijd voor het grote, jaarlijks terugkerende event in Rehoboth: de Skou. Ieder jaar komen alle boeren uit de omtrek van Rehoboth op dit event af. In een opgezette arena presenteren zij koeien en geiten, waar op geboden kan worden. Deze koeien en geiten zijn niet zo maar de eerste-de-beste diertjes uit een kudde: ze worden gebruikt voor de commercie. Prijzen van 800 tot 900 Namibische dollar zijn de gebruikelijke prijzen voor dit soort geiten, terwijl een ‘normale’ geit 400 tot maximaal 500 dollar oplevert. Ook de prijzen voor de ‘bulls’ (stieren) en de ‘verssen’ (vaarsen) zijn uitzonderlijk hoog. Voor een ‘vers’ betaal je algauw 10.000 tot 20.000 dollar en voor een goede ‘bull’ zo’n 40.000 tot 50.000 dollar.

Wat heeft dit alles te maken met het Kids Centre? In principe niet zoveel, maar naast de veiling staat een – voor Rehoboth-begrippen – heuse kermis met allerlei attracties. Ook staan er verschillende kraampjes met speelgoed, snoep, enzovoort. En daar genieten onze kinderen van. Als RKC ontvangen we altijd gratis entree voor de kinderen. Daarnaast geven wij elk kind 10 dollar zakgeld en ontvangt elk kind 6 attractiekaartjes.

Voor de 36 kinderen van de huiswerkklas en de 16 kinderen van de schoolklas was het weer volop genieten. Mits zij trouw naar school waren geweest, natuurlijk. Donderdagmiddag mocht de huiswerkklas naar de kermis en vrijdagochtend was het de beurt aan de schoolklas. Sommige kinderen waren lichtelijk misselijk van de attractie, anderen zouden zich haast misselijk eten van alle snoepgoed. Bijna alle kinderen maken de 10 dollar aan zakgeld volledig op aan snoep. Daarbij moet je denken aan goedkope, mierzoete, tanden afbrekende snoep, met een veel te –hoog suikergehalte. Ook van de braai (vlees, geroosterd brood, worst, enz.) wordt gretig gebruikt gemaakt.

De kinderen hebben zich kostelijk vermaakt en ook de ‘teachers’ waren in de attracties te vinden, samen met de kinderen. Het waren een heerlijke, ontspannen middag en ochtend, waar de kinderen volop van hebben genoten. 

188