Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Foto’s vertellen het verhaal van Time 2

Terwijl de winter zijn hoogtepunt bereikte, startte het René Kids Centre met Time 2. Op 8 juli reisde René Ruitenberg opnieuw naar Namibië, samen met Henri van de Ruitenbeek, Gert en Joanne en de kleine Levi Ruitenberg. Ze maakten daar het begin van de day-care mee, het nieuwe programma dat per 1 juli draait. In vijf foto’s vertelt René meer over deze reis naar Namibië en de ontwikkelingen op het RKC.

De binnenspeeltuin

In de week dat wij op het RKC waren, werd de binnenspeeltuin geleverd. Natuurlijk begonnen we vol enthousiasme de spullen uit te pakken en je zag de kinderen denken: ‘wat is dat voor moois’? Maar ze moesten nog even geduld hebben. De volgende dag op de day-care begon de dag als alle anderen: met gebed, samen zingen en een lekker bord pap. Om 10.00 uur stond de binnenspeeltuin klaar en mochten de kinderen spelen. Ze hebben non-stop lopen spelen, springen, klimmen en rennen! Fantastisch om te zien. Tussen de middag sliepen ze als een roosje.

De kinderen krijgen structureel drie maaltijden op de day-care. Pap, warm eten tussen de middag en aan het eind van de dag brood en/of fruit. Je kan zien dat de kinderen vrolijker zijn en meer gewicht krijgen. Je ziet fysiek dat de voeding goed doet.

Het team

Het team dat de day-care leidt maakt ook een goede ontwikkeling door. Je ziet ze groeien. Samen starten ze nu elke ochtend met een lijstje met regels voor de kids, om zo structuur aan te brengen in het verblijf op het centrum. Er is aandacht voor hygiëne, puzzels, tandenpoetsen en handenwassen. Het team heeft er plezier in en vindt het leuk om met elkaar en de kinderen te werken. Ze hebben elke twee weken een teammeeting, waarin goede vragen worden gesteld en mooie oplossingen worden gevonden. Wij waren positief verrast!

De buitenspeeltuin

Aan de buitenspeeltuin en de pannakooien is hard gewerkt, maar het is nog niet helemaal af. Enkele materialen voor de speeltuin zijn per abuis niet meegeleverd. Ze zijn inmiddels onderweg en zullen binnenkort gemonteerd worden. Daarnaast hebben we een extra schommel besteld. Half augustus zal de hele speeltuin speelklaar zijn en geopend worden. We hadden 10 kuub speelzand besteld, maar dat bleek veel te weinig. Uiteindelijk konden we maar liefst 40 kuub speelzand kwijt in deze prachtige speeltuin. Met kruiwagens hebben we de speeltuin gevuld, het was mooi om te zien dat de jongeren uit de wijk hierbij ook enthousiast hun steentje bijdroegen.

Pannakooi

Op het RKC hebben we een kleine en een grote pannakooi. De kleine pannakooi is helemaal klaar en mooi afgewerkt. De grote pannakooi is bijna gereed. Alleen het schaduwdoek, met maar liefst drie stukken van 10 meter, wordt nog bevestigd. Naar verwachting is ook deze pannakooi in augustus klaar. We hebben besloten om zowel de buitenspeeltuin als de beide pannakooien doordeweeks vanaf 16.00 uur open te stellen voor de kinderen uit de wijk. Om dit in goede banen te leiden, en al deze prachtige attributen mooi en veilig te houden, hebben we twee mensen aangesteld sinds 1 augustus. Elton (23) wordt eindverantwoordelijk voor de pannakooi en alle sportactiviteiten. Kylian (30) is aangesteld als verantwoordelijke voor de speeltuin en het netbalveld. Het is hun taak om het terrein schoon en veilig te houden en alle kids aan te sturen. 

Waterpunt

We hebben tot slot een waterpunt gemaakt op het buitenterrein. We zagen vaak jongeren naar huis rennen om wat water te kunnen drinken. Daarin hebben we nu voorzien.

Tot slot

We zijn heel tevreden over de start van Time 2. De huiswerkklas begint lekker te lopen, er komen steeds meer jongeren bij. We hebben één klas, drie dagen per week. Ook de kidsclub is altijd weer genieten! Er komen gemiddeld 200 kinderen op af en dat is precies genoeg met het aantal leiders dat we op dit moment hebben. We kunnen ze genoeg aandacht geven en hebben ook voor iedereen wat te eten. De leiding in Namibië pakt hun verantwoordelijkheden goed op en dat is mooi om te zien. Zondag 11 augustus vertrek ik opnieuw naar Namibië en ik hoop jullie begin september weer bij te praten over alle ontwikkelingen op het RKC.

188