Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Fysieke progressie bij kids in Namibië

 

Eind juli was René opnieuw op het kids centre, samen met de familie Van Werven uit Oldebroek. Hoewel het vakantietijd was in Namibië, draaiden de programma’s nog een week door. Zoals beloofd nog een kleine update over de stand van zaken op het RKC.

“Eigenlijk loopt alles hartstikke lekker. Afgelopen week sprak ik Winnie, die vertelde dat er ruim 200 kids op de kidsclub waren gekomen , niet meer de mega grote aantallen maar een groep die goed te overzien is. De medewerkers hebben hun draai gevonden en raken steeds meer op elkaar ingespeeld.

De komende periode worden de puntjes op de i gezet. Zo worden er roosters gemaakt voor de medewerkers. Dan weten ze precies wanneer ze aan de beurt zijn en wat er van hen verwacht wat. Dit initiatief komt bij henzelf vandaan , je ziet dat ze stap voor stap meer verantwoordelijkheid nemen en er ontstaat steeds meer structuur.”

Gevarieerde voeding

“Wat me het meest opviel was de fysieke progressie bij de kinderen. Hun ogen stralen, ze zijn minder snel ziek en geven meer aandacht. Ik had eigenlijk onderschat wat voeding doet. De kinderen in Blok E krijgen regelmatig geen voeding of het is erg eenzijdige . Nu krijgen ze drie keer per dag gevarieerd te eten. Wat ook bijzonder te zien is, is dat de teamleden zichzelf hebben geleerd om te koken. Ze genieten hier ook van: prachtig om te ervaren!

 

Het Centrum

Qua renovatie op het kids centre is het meeste nu klaar. De resterende materialen zijn afgelopen weken binnen gekomen. De buitenspeeltuin is echt super mooi geworden en een enorme trekpleister. Alleen het dak van de grote pannakooi moet nog gerealiseerd worden. De kinderen die overdag in onze programma’s zitten maken vanaf 8.00 uur t/m 16.00 uur gebruik van alle faciliteiten. Na 16.00 uur is er tijd voor de RKC soccer academy en andere kids uit de wijk. Onder leiding van onze terreinopzichters wordt er naar hartenlust gespeeld!

Ik ben dankbaar voor de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. We hebben de boel aardig op de rit, er komt steeds meer structuur en er wordt met veel plezier gewerkt!”

René: "Ze hebben de smaak te pakken op het RKC. Echt mooi om te zien. Dit hebben ze nog nooit eerder gedaan: kids aan het verven!"

WhatsApp Image 2019-09-11 at 10.11.24 (1).jpeg
Verven op het RKC (foto's)

René: "Ze hebben de smaak te pakken op het RKC. Echt mooi om te zien. Dit hebben ze nog nooit eerder gedaan: kids aan het verven!"

Bekijk meer foto's

WhatsApp Image 2019-09-11 at 10.11.24 (1).jpegWhatsApp Image 2019-09-11 at 10.11.23 (1).jpegWhatsApp Image 2019-09-11 at 10.11.24.jpeg
188