Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

G R A N D I O O S

 

G R A N D I O O S ! ! !

Onze schaatshelden hebben stuk voor stuk een ongekende prestatie neergezet vandaag!

De wekker ging al vroeg en om 6.15 uur stond iedereen vol goede moed op het ijs. Om 7 uur klonk het startschot. De eerste rondes gingen lekker en het ijs lag er redelijk mooi bij. Na 12.00 uur sloeg dit helaas om en werd het een grote zachte slush-puppy brei. Verre van ideaal om je rondes op te schaatsen, laat staan om een toptijd neer te kunnen zetten. 

Onze Douwe liet zich er echter niet door tegenhouden. Met zijn streefdoel voor ogen ging hij als de brandweer! En met resultaat: finishen onder de 8 uur kan vol trots worden afgevinkt! Zijn tank is nu volledig leeg, maar wat een geweldige prestatie van deze topper om als 13e van alle deelnemers over de streep te komen! 

En wat te denken van René. Deze ouwe is het schaatsen nog lang niet verleerd en dat bleek wel vandaag. Ondanks het baggerijs kwam hij over de streep in 7 uur en 6 minuten. Daarmee zette hij zichzelf in de top 5 van de beste rijders van vandaag. Een uitmuntend resultaat van deze klasbak.

‘Dominee’ Edward van der Weerd heeft weer een hoog staaltje vakwerk geleverd vandaag. Het werd een top 10 notering voor deze snelheidsmaniak! Hij werd nog net niet geflitst op het ijs ;) Met een gemiddelde van flink boven de 25 km/u konden na 7 uur en 43 minuten de ijzers worden opgeborgen en was de topklassering een feit! 

En dan onze jongeman Peter van Vugt. Ook deze held heeft de 200 kilometer aangetikt binnen 9 uur!! De laatste ronde perste hij er zelfs nog een flinke eindspurt uit! Hij wilde de 200 km absoluut uitrijden en voegde daad bij het woord vandaag. Dit ongekende talent heeft echt karakter getoond!! 

Kees van Ittersum heeft zijn werkgever Van Werven en alle sponsors absoluut niet teleurgesteld!! Deze schaatsstylist heeft met een gemiddelde van boven de 20 km/u de volledige 200 kilometer aangetikt in 9 uur en 42 minuten. Vorig jaar 87,5 km en nu gewoon compleet uitgereden! Een prestatie om meer dan tevreden over te zijn!!

Ook dochter Jasmijn van Ittersum kan supertrots op zichzelf zijn! Deze dame heeft overduidelijk de genen van haar vader meegekregen! Bijna 6 uur achter elkaar doorgeknald op het ijs en een totale afstand van 100 kilometer afgelegd. Een geweldig resultaat van onze jongste deelneemster!

Een diepe buiging maken we zeker ook voor Erik van Wijhe en Jaco Reijerkerk. Beide toppers hebben de volledige 200 kilometer weten te volbrengen! Na 9 uur en 6 minuten was de lijdensweg voor Erik voorbij en kon hij de handen in de lucht steken. Jaco heeft maar liefst 11 uur non-stop op de schaatsten gestaan en toen mocht ook voor hem de vlag uit! Deze twee heren zijn boven zichzelf uitgestegen!! Ongekend!! De smile was na de finish niet meer van het gezicht van Jaco af te krijgen en dat snappen wij maar al te goed na deze megaprestatie!

Neef en nicht Benjamin Klompmaker en Esther Korenberg hebben beiden 175 kilometer in de benen vandaag! Ze gingen perfect gelijk op en konden elkaar zo mooi motiveren en aanvuren. Zo kwamen ze gezamenlijk over de finish binnen 8 uur. Een prestatie van jewelste van deze twee helden! 

 

Extra knap en waard om te benoemen is dat Esther continu de nummer 2 snelste dame van de wedstrijd was! 

Ook Jan Geert Baan kan enorm tevreden terugkijken op vandaag. Wij zijn super trots op hem! 8 uur lang doorgebikkeld en ondanks de pittige omstandigheden 150 kilometer volbracht. Wát een doorzettingsvermogen heeft deze man getoond vandaag, respect!

Stikkapot is een understatement als we het hebben over Annette Holtrust. Deze dappere kanjer liet zich niet weerhouden door het baggerijs en ging volhardend door. Ze heeft het uiterste uit zichzelf geperst en de 100 kilometer aangetikt. Een prestatie van formaat en we zijn dan ook meer dan trots op onze vrolijke doorzetter!

En dat geldt ook voor onze Mieke!! Opgeven komt niet in haar woordenboek voor en zij kan maar liefst 125 kilometer bijschrijven op de teller. Wát een bikkel deze dame!! Een indrukwekkende prestatie waar we u tegen zeggen!

Ook Pieter Goudriaan is tot het gaatje gegaan vandaag. Vorig jaar schaatste hij de volle 200 kilometer uit op het zware zwoegijs. Dat bleek dit jaar iets te hoog gegrepen. Last van zijn (overbelaste) pees en een flinke smak na 75 kilometer maakte het vrijwel onmogelijk om nog verder te gaan. Toch ging hij door op het dramatische ijs en maakte hij de 100 kilometer vol. We kijken met bewondering naar deze meneer die zich ondanks alles alsnog naar 100 kilometer heeft doorgeploeterd! 

Onze diepste buiging maken we voor het RKC G-Team. Wat een respect en bewondering hebben wij voor dit topteam!! Het doel was om gezamenlijk 500 kilometer af te leggen, maar daar deden deze supersterren nog een heel dikke schep bovenop. In totaal hebben ze 750 kilometer geschaatst met elkaar. Applaus!!

Wij zijn trotser dan de gemiddelde pauw op ál onze deelnemers en zijn enorm onder de indruk van wat zij vandaag hebben neergezet!! ♥️

Vind jij ook dat zij een beloning verdienen voor hun prestaties van vandaag? Je kunt dit laten merken met een gift die volledig is bestemd voor het René Kids Centre via deze link: https://www.rkcevents.nl/events/rkc-prestatietocht-2024/deelnemers/

Uitslagen:

René Ruitenberg                200 km
Edward van der Weerd      200 km
JanDouwe van Erven        200 km
Peter van Vugt                   200 km
Erik van Wijhe                   200 km
Kees van Ittersum            200 km
Jaco Reijerkerk                200 km
Benjamin Klompmaker    175 km
Esther Korenberg            175 km
Jan Geert Baan               150 km
Mieke Wijnhout               125 km
Pieter Goudriaan             100 km
Jasmijn van Ittersum        100 km
Annette Holtrust               100 km
RKC G-Team                   750 km

WhatsApp Image 2024-01-26 at 20.52.07.jpeg
RKC Prestatietocht 2024 ♥️

Klik hier

WhatsApp Image 2024-01-26 at 20.52.07.jpeg
188