Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Gezocht: ondersteuners van onze zendelingen

Op het René Kids Centre werken naast de lokale bevolking mensen vanuit Nederland als zendeling. Vanuit Nederland worden zij ondersteund door het MemberCare team. En daarvoor zoeken we versterking.

Om een indruk te geven van wat het MemberCare team binnen het René Kids Centre doet hebben we onderstaande informatie voor je. 

Wat is het MemberCare team bij het René Kids Centre?

Het MemberCare team (MC) draagt er zorg voor dat er door de zendeling(en) in Namibië ondersteuning wordt ervaren waar dit nodig is. Op relationeel, sociaal en geestelijk gebied. MC is dus bedoeld om naast de zendeling te gaan staan en diegene bij te staan. 

Als lid van het MC ondersteun je Nederlandse zendelingen die voor het RKC in Namibië werken. Je bent contactpersoon van een van de medewerkers en hebt via de mail of bijvoorbeeld skype contact met elkaar. Voordat mensen vertrekken naar Namibië is er ook contact geweest. Op die manier leer je elkaar al een beetje kennen en wordt duidelijk welke aandachtspunten en kwaliteiten iemand heeft. 

Wat vraagt het van jou qua tijd?

Als MC plannen we een keer in de zes à acht weken een vergadering. Dit hangt een beetje af van de te bespreken punten. We vergaderen vaak in de omgeving van Wezep en een vergadering duurt ongeveer twee à drie uur. Daarnaast heb je tussendoor contact met je contactpersoon in Namibië.  Wanneer iemand net is uitgezonden zal het contact meer frequent zijn, zo een keer in de drie weken. Wanneer iemand langere tijd in Namibië verblijft is het contact vaak wat minder frequent, zo een keer in de zes à acht weken.

Wie zoeken we?

 

Zou je graag iets bij willen dragen aan het werk op het zendingsveld, maar ben je niet in de gelegenheid om uit te vliegen of werk je liever vanuit je eigen omgeving en kwaliteiten? 

Dan is dit een mogelijkheid om die twee met elkaar te combineren. 

 

  • We zoeken een echt mensen-mens en je maakt makkelijk contact. 
  • Je bent iemand die goed en zonder oordeel kan luisteren. 
  • Je vindt het een uitdaging om in een gesprek, met de juiste vragen, de onderste steen boven te krijgen om er zo achter te komen hoe het écht met de zendeling gaat. 
  • Je durft kritische vragen te stellen.
  • Je gaat vertrouwelijk om met de inhoud van de gesprekken met de zendeling. 
  • Verder ben je vriendelijk en heb je een levende relatie met God. 

 

Herken jij je hier in, dan is de rol van medewerker MC echt iets voor jou! 

 

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Mail dan met info@renekidscentre.nl.

188