Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Hardlopen in Swakupmond

Afgelopen weekend werd het startschot gegeven voor de Old Mutual Victory series van 2014. Vier races van 5km en 21km die door het land verspreid gelopen gaan worden. 

Dit jaar doen de Hollanders ook mee! We besloten om vrijdagmorgen vroeg per bus te vertrekken zodat Wilfred deze keer wel op tijd bij de start zou verschijnen. Na een vlotte heenreis konden we ons met wat hulp van Wendelinus inschrijven. De volgende morgen zijn we om half 8 in de mist van start gegaan. Het liep allemaal aardig door over een lange asfaltweg met aan weerskanten woestijn. 

Bij de finish kwam Johannes als tweede over de streep op de 5km. Een paar minuten later volgden Auke, Jan Erik en Annemieke die voor het eerst een 5km liep. Op de 21km was het erg spannend. Wendelinus heeft de hele wedstrijd in de top 3 meegelopen, maar moest ongeveer 500m voor het einde genoegen nemen met een tweede plek. Wat overigens nog steeds een hele mooie prestatie is. Iets later kwam Wilfred in recordtijd over de finish gevolgd door Corwin die zijn debuut maakte op de halve marathon. 

Al met al was het een mooie dag om hard te lopen en hebben we weer behoorlijk wat aandacht aan het RKC kunnen geven met twee podium plaatsen.

188