Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Help mee: doneer een deken ♥️

 

Heb jij het wel eens ijskoud gehad?

Nu het zonnetje lekker schijnt en we genieten van de zomerse temperatuur in NL hebben zelfs de echte koukleumen onder ons waarschijnlijk niet veel last. En anders kleden we ons wat warmer aan, pakken we er een dekentje bij of zetten we in het koudste geval de verwarming aan. 

In Namibië is het nu winter en de temperatuur kan ’s nachts dalen onder het vriespunt. Voor de bewoners van Block E is dit een kwelling. Hun zinken ‘huisjes’ zijn niet opgewassen tegen deze lage temperaturen en het is er steenkoud. Kinderen en volwassenen liggen vaak op de grond en er is niets voorhanden wat voor warmte kan zorgen. 

Vooral kleine kinderen en mensen op hogere leeftijd vatten rond deze periode kou en worden ziek. Verdrietig genoeg sterven sommigen van hen zelfs. Puur door kou.

Vanuit het RKC willen we zoveel mogelijk dekens aankopen om die te kunnen uitdelen in Block E. 

 

 

We hebben het dan over kwalitatief goede, grote, dikke dekens die effectief voor warmte kunnen zorgen.

Door middel van deze dekenactie willen we hulp bieden aan hen die dat zo hard nodig hebben en voorkomen dat kinderen en volwassenen in Block E er letterlijk door de kou aan onder doorgaan.  

Naast de kinderen van de Huiswerkklas (en hun gezinnen) zouden we als RKC graag nog 200 extra dekens willen uitdelen. In totaal zou dat op circa 60.000 Namibische Dollar uitkomen, omgerekend is dit zo’n 3000,- euro (€ 15,- per deken). 

Help jij mee? Draag letterlijk je warmte uit en doneer een deken!
Via onderstaande link kun je elk gewenst bedrag doneren.
De opbrengst komt volledig ten goede aan de RKC Dekenactie. 

Klik hier om te doneren

Baie dankie voor je steun! ♥️

RKC Dekenactie 2023 Foto.jpg
188