Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Het beste van zichzelf voor de gemeenschap

Mayron Cloete werkt sinds medio 2015 bij het René Kids Centre. Hij is één van de talentvolle lokale mensen die er voor kiest het beste van zichzelf voor de gemeenschap te geven. "Ik zeg iedere dag tegen mezelf dat ik hier niet zomaar ben. Ik ben hier met een reden, en dat is Gods wil doen. En hij wil dat kinderen gaan geloven in zichzelf."

Hij is leerkracht in de huiswerkklas, een selectie van kinderen waarvan we denken dat ze het echt nodig hebben, omdat ze anders uiteindelijk zonder school en onderwijs op straat zullen belanden. "Wat ik de kinderen continu meegeef, is dat ze moeten blijven geloven dat ze het kunnen, ook al hebben ze alle hoop verloren. Als RKC zijnde mogen we het licht zijn voor deze kinderen. Voor mij is het een geweldige plek om te werken, omdat het niet voor het geld is of past in mijn eigen agenda, maar omdat ik het voor God mag doen. Ik denk dat de kinderen door ons heen ook iets van God de Vader mogen ontdekken. Ik ben niet alleen een leerkracht om kinderen iets te leren, maar vooral om ze te motiveren. Ik heb ze lief en geef ze mee dat ze er toe doen, dat ze belangrijk zijn en dat ze alles kunnen bereiken."

"Ik was in april en mei 2016 in Nederland. Het was goed om te zien hoe kinderen daar les krijgen. Het onderwijs in Rehoboth is spelenderwijs. Ik moet het rustig aan met ze doen. De niveauverschillen in de klas zijn ook heel groot. Wat ik ze vooral probeer te leren is dat ze hun best doen en trots zijn op wat ze bereiken."

Volg Mayron op Facebook

School-31
Leren op het RKC

In de huiswerkklas en de schoolklas wordt driftig geleerd. Het is één van de belangrijke pijlers van het RKC: onderwijs geven. Want leren geeft inspiratie, zelfvertrouwen en dromen. 

Bekijk de foto's

School-31School-30School-29School-28School-27School-26School-14School-25School-24School-23School-22School-21School-20School-19
188