Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Het verhaal van James

James woonde altijd samen met z’n moeder is een blikkie(huisje van blik). Zijn vader is nergens te bekennen, en zijn moeder drinkt verschrikkelijk veel. James is een gevoelige jongen en hij trekt zich het gedrag van zijn moeder heel erg aan. James ging altijd uit zichzelf naar school, maar door de problemen thuis, trok hij dit moeizaam. Halverwege graad 5 is hij gestopt, en is hij weg gelopen. Weg van het drankmisbruik van zijn moeder. Het jaar daarop bedacht hij dat dit ook niet zou helpen, en heeft hij graag 5 opnieuw gedaan en af gemaakt. Graad 6 was hetzelfde verhaal, halverwege het jaar is hij weer gestopt. Regelmatig stond zijn moeder bij de school en schreeuwde ze van alles. James schaamde zich zo, dat hij niet meer naar school ging.Begin dit schooljaar stond James bij het René Kids Centre aan het  hek. Zijn vraag was of we hem alsjeblieft  wilden helpen.  Wij zijn toen samen met hem naar de school gegaan, om te vragen of hij weer in graad 6 mocht beginnen. De scholen doen hier nog wel eens moeilijk over, omdat hij al zo oud is. Maar met onze hulp, mocht James het op school weer proberen.

Doordat hij nu ’s middags zijn verhaal ergens kwijt kan, lekker kan spelen en aandacht krijgt, gaat het aanzienlijk beter. James gaat keurig naar school. En doordat het zo goed gaat, is hij zelfs al overgeplaatst naar graad 7! Een maand geleden had James het wel weer even moeilijk. James zijn moeder was erg negatief over James en James kon het niet meer hebben. Dus was hij bij een vriend in huis gaan wonen. Maar die vriend ging niet naar school, en zo was het voor James ook erg aantrekkelijk om bij het huis te blijven. Als James niet naar school gaat, mag hij ’s middags ook niet bij de huiswerkklas komen. Zo merkten we al snel dat er iets niet goed ging. Zijn leerkracht van de huiswerkklas is er toen achteraan gegaan en al snel kwam ze achter de oorzaak van zijn schoolverzuim. Samen met James hebben we gekeken of hij niet ergens anders kon verblijven. En zo kwamen we uit bij een oom. Nu blijft James daar. Hier krijgt hij goed te eten en woont hij zelfs in een stenen huisje. Dit heeft duidelijk een goed effect op hem. Lachend gaat hij weer naar school en met een grap komt hij binnen bij de huiswerkklas!

Zo proberen we James hoop voor de toekomst te geven.
En hopelijk kan hij deze hoop ook weer doorgeven aan anderen!

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen uit Namibië, van lopende projecten tot evenementen.
188