Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Huiswerkklas weer van start

Dinsdag 21 mei was de eerste dag na de vakantie voor de kinderen van de huiswerkklas. Zowel op school als bij ons in het programma. Hoeveel kinderen zouden er de eerste dag op school zijn? Hoeveel zullen er nog op de ‘plaas’ (boerderij) zijn? Hoeveel zullen nog geen zin hebben? Of zouden ze er allemaal zijn?’s Ochtends werden de scholen gecheckt op de aanwezigheid van de kinderen. Zeven  kinderen van de 45 die er niet waren! Niet slecht, zo de eerste dag! Maar waar zouden deze zeven kinderen zijn? Drie van de kinderen (broertjes en zus) werden gevonden, gewoon bij hun huis. Ze konden niet naar school, want hun schoolkleren lagen in het ‘blikkie’ naast hen, die op slot bleek te zitten. Drie andere broertjes van hen waren wel op school want die schoolkleren hadden wel in het goeie huisje gelegen.

5251

De volgende dag zaten ze alle drie weer netjes op school! Christiaan bleek ook niet op school te zijn. Dat verbaasde ons niets, hij komt wel vaker een aantal dagen/weken te laat van de ‘plaas’ af. Hoelang zou het dit keer duren? Gelukkig niet zo lang dit keer! Hij heeft maar twee dagen gemist. We hoefden hem dus niet van de ‘plaas’ af te halen, zoals na de vorige keer na de  vakantie. Een ander meisje bleek naar Windhoek te zijn getrokken en daar naar school te gaan. Geen idee of we haar nog terug zullen zien. De andere 2 kinderen zaten gelukkig de volgende dag ook weer gewoon op school!

Een goeie eerste week dus! Ook in de middagen hier op het Kids Centre was de opkomst weer mooi. De kinderen genoten weer van het  spelen, eten, lezen, rekenen, sporten en van de Bijbelse les.

188