Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Jongeren bezorgen ouderen Rehoboth een onvergetelijke ochtend

Iets voor negenen stonden de eerste twee oudjes al voor het hek te wachten. Ze stonden iets watwiebelig op hun benen, of dat van de kou kwam of van de ouderdom weten we niet, we lieten ze maar snel binnen komen. Al snel stroomden de zaal vol met oude mensen. We begonnen met het drinken van een kopje thee of koffie met een koekje erbij. Één oude opa zag daarmee zijn kans schoon en pakte snel 5 koekjes die hij in zijn jaszak deed. Daarna zongen we een aantal liederen met elkaar. Liederen in verschillende talen: Nederlands, Engels, Khoi khoi of Afrikaans.

Mooi om te zien hoe enthousiast sommige oudjes mee zingen. Na het zingen gingen we verschillende bordspellen doen. De meeste ouderen hadden nog nooit een spel gespeeld zoals Memorie of Ganzenbord, maar na het één keer gedaan te hebben deden ze fanatiek mee.

Sommige waren zelf zó fanatiek dat het bijna vals spelen werd. Zoals bij Memorie stiekem drie kaartjes omdraaien, of als je bij Ganzenbord alleen maar 1 gooit stiekem je gansje een vakje verder zetten dan mag. 

Van alle ouderen werden daarnaast de voeten gewassen en alle nagels geknipt. De vrouwen kregen ook mooi nagel lak op de nagels en de handen werden van cream voorzien. De ochtend werd afgesloten met een lekkere maaltijd. Het was een mooie en gezellige ochtend. Je ziet alle ouderen genieten van de aandacht die ze krijgen. In Rehoboth wordt er nauwelijks iets voor oudere mensen georganiseerd wat deze ochtend voor hen extra speciaal maakt.

188