Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Kidsclub-reachout weer een groot succes!

Rond half 2 vertrok de auto vanaf het René Kids Centre naar Usib. Usib ligt ongeveer een half uur rijden buiten Rehoboth. Het is een hostel. Een hostel is een plek waar kinderen naar school gaan en kunnen blijven slapen. Er gaan ongeveer 130 kinderen naar school, waarvan er 70 ook daar verblijven en slapen. De andere 60 kinderen lopen elke dag naar de school toe. Vaak lopen de kinderen hele afstanden, sommige kinderen lopen elke dag 10 km heen en weer 10 km terug. Maar dit is de dichtsbijzijnde school voor deze kinderen en er zijn geen andere manieren om bij de school te komen.

Het hostel staat minden op een open vlakte. Als je om je heen kijkt, zie je geen andere huizen. Het hostel heeft twee slaapzalen, één voor de jongens en één voor de meisjes. Daarbijzijn ook twee toiletten. Daarnaast is er een buitenkeuken en zijn er klaslokalen. Er is nauwelijks speelgoed aanwezig. Het is dus een plek waar de kinderen ontzettend blij zijn als ze een keer iets anders hebben om te doen.  

Zo waren de kinderen dan ook dolenthousiast toen het kidsclub-reachout team aankwam. Het team bestaat uit 4 Namibische medewerkers en één Nederlandse medewerkers. De middag begon met lekker zingen en daarna kwam de clownsact van Brendo en Yoyo. De kinderen hadden nog nooit een clown gezien en zaten vol verbazing te kijken! Het toneelstuk ging over dat één van de clowns het mooiste kado kreeg wat je maar kunt krijgen: het kruis. De kinderen hebben gepraat over de betekenis hiervan en zijn daarna in groepen uit elkaar gegaan om een verwerking hierover te maken. Aan het eind kregen de kinderen een appel en hebben we ze verteld dat we over drie weken weer komen. De kinderen hebben zichtbaar genoten!

188