Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Mathijs: alweer 1 jaar in Rehoboth!

Mathijs is alweer één jaar in Rehoboth, als onderdeel van het team medewerkers. Even terugblikken: "Afgelopen jaar is ontzettend snel voorbijgegaan. Ik heb in één jaar tijd al gigantisch veel meegemaakt."

"Mijn hoofdtaak is de verantwoordelijkheid voor de medewerkers. HR-manager is de naam die aan deze functie is gegeven. Waar heb ik samen met onze medewerkers zoal mee te maken? Conflicten in het team, drankgebruik, stelen, vrouwen die door hun man enorm geslagen worden, geldproblemen, ontzettend veel geld problemen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze dingen gebeuren eigenlijk wekelijks.

Afgelopen jaar zijn er ook veel mooie dingen gebeurd, zoals medewerkers die gediscipeld zijn/worden en die we afgelopen jaar hebben mogen dopen. Wendelinus, die hier al 6 jaar werkt, is hier een voorbeeld van!

Ik geniet van de afwisseling van het werk, geen dag is eigenlijk hetzelfde en de dag loopt eigenlijk ook altijd anders dan verwacht.

Naast de medewerkers ben ik ook verantwoordelijk voor het jaarlijkse running-evenement dat we organiseren. Verder ben ik verantwoordelijk voor het running team, waar wat aanpassingen in zijn gemaakt. Wendelinus traint nu structureel met een aantal talenten uit Block E. Ook ben ik 2 à 3 avonden in de week betrokken bij het jeugdwerk en coach ik een groep jeugdleiders.

Afgelopen jaar is mij steeds meer duidelijk geworden hoe enorm groot de problematiek in Block E in Rehoboth is. De armoede gaat gepaard met een gebondenheid aan alcohol die generatie op generatie wordt doorgegeven. Verder is er veel zelfmoord, seksueel misbuik, verkrachting, steekpartijen, etc. Ik heb gezien dat dit een geestelijke strijd is en dat al deze dingen als een bolwerk in Rehoboth blijven.

Wat het werken hier ook gecompliceerd maakt, zijn de verschillende bevolkingsgroepen (en cultuurverschillen) die samen in één land leven en waar nog veel 'oud zeer' zit. Het enorme verschil tussen arm en rijk, maar ook de grote hoeveelheid verschillende kerken in Rehoboth (ongeveer 120!)."

Block_E-8 kopie
Zegen

Persoonlijk blijft het op sommige gebieden soms ook lastig en moet ik wel het één en ander inleveren ten opzichte van Nederland. Ik mis vooral mijn sociale contacten uit Nederland! En de vrijheid die je hebt om ‘s avonds of in het weekend samen met vrienden op te trekken. Ik geloof echter dat dit de plek is waar God van mij vraagt om te dienen. Die wetenschap maakt het voor mij een zegen om hier te mogen zijn!

Bekijk beelden

Block_E-8 kopieMathijs2632
188