Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Nieuwsbrief extra: Ouderenochtend

De visie van het RKC is het meest gericht op kinderen, toch zijn we dit jaar begonnen om aandacht te schenken aan de ouderen. Oma Magdalena zei altijd: de gebeden, aandacht, liefde en zorg voor de kinderen is enorm belangrijk; je ziet in de Afrikaanse cultuur vaak dat opa’s en oma’s zorgdragen voor de kleine kinderen van hun familie en/of vrienden . Deze opa’s en oma’s worden vaak vergeten en hebben echt een heel zwaar leven, er wordt vaak misbruik gemaakt van deze vaak warme en liefdevolle mensen.

Oma Magdalena had een hele goede band met een heel aantal van deze ouderen. Ze bezocht ze vaak, gaf ze eten en bad vaak met ze. Veel van deze ouderen uit Rehoboth wisten ook zelf het huisje van Oma Magdalena te vinden voor gebed, advies en eten.

Veel kinderen die bij ons in de programma’s zitten zijn vaak te vinden bij hun opa en oma; de ouders van deze kinderen werken of zijn niet bij hun huis vanwege problematiek rondom alcohol en drugs. De schrijnende thuissituatie van deze kinderen is vreselijk, ze vluchten als het ware naar de plaatsen waar nog wel aandacht en liefde voor ze is, hun omaatjies of anties (tantes).

Begin mei zijn we gestart om voor deze ouderen iets terug te doen. We hebben 40 ouderen geselecteerd, verdeeld in twee groepen. Om de week komen ze naar het RKC toe of worden ze opgehaald. Zo proberen we deze ouderen twee keer in de maand te ontmoeten om zo ook een relatie met ze te kunnen opbouwen.

Het programma begint met koffie, thee, koekjes en andere lekkernijen, daarna bidden en zingen ze samen en doen wat spelletjes, soms worden ze extra verzorgd (voeten wassen, nagels lakken, etc.). De ouderen genieten enorm van deze paar uur bij het RKC en zien elke keer weer uit naar dit prachtige samenzijn. We hopen in de komende maanden en volgend jaar nog meer structuur aan te brengen om nog meer ouderen te mogen helpen/ondersteunen.

188