Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Op naar de opening!

Want niet alleen werd de elektriciteit aangelegd, ook de keuken en het gehele geluidssysteem werden geplaatst. Op het moment van schrijven is het 21 juli en zijn wij als team ‘overspoeld’ met 28 enthousiaste jongeren uit Nederland die hier 2,5 week blijven om ons te helpen. We vinden het als team geweldig om bezoek te ontvangen en onze programma’s te laten zien. Maar ik (Wilfred) was wel dubbel zo blij met de komst van deze groep. Want alleen al hun komst heeft ervoor gezorgd dat de werkzaamheden in het hoofdgebouw in een stroomversnelling kwamen. Voor de duidelijkheid: de jongeren slapen in het hoofdgebouw in (nog nader in te richten) klaslokalen en kantoorruimten. Tot op de dag voor hun aankomst moest er nog heel wat gebeuren: elektriciteitsdraden aansluiten, lampen ophangen, de gehele keuken plaatsen en beeld en geluid testen.


 

432431

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat liepen dus de geluidsmensen, de keukenboer en de elektricien door elkaar heen. Uiteindelijk was, laat in de avond, dit het resultaat: een ingerichte keuken, schijnende lampen, en op de jongerenavond kon de film op een groot scherm, met geweldig geluid uit de boxen, bekeken worden. Bovendien hebben de vaste Namibische en Nederlandse medewerkers gedweild en opgeruimd, zodat alles op het nippertje klaarstond voor de jongeren uit Nederland.

Op dit moment bevinden de werkzaamheden aan het gebouw zich in de afrondende fase. In november hopen wij als RKC de opening van het gebouw mee te maken. De toiletten moeten nog afgewerkt worden met tegels, het podium moet nog voorzien worden van vloerbedekking en de gehele buitenkant moet nog ‘pers’ (Afrikaans voor ‘paars’) geverfd worden. Wanneer dit gereed is, kunnen we toewerken naar het verder inrichten van het terrein met bijvoorbeeld twee sportvelden, een speeltuin, parkeergelegenheid en straatstenen.

188