Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Open deuren brengt nieuwe doelgroep

Het is een interactieve cursus met beeldmateriaal, praktijkopdrachten, computerles, maar ook stagedagen om te ervaren hoe een specifieke baan is. De jongeren die bij ons in het programma het 3e jaar slagen, gaan automatisch door naar het 4e jaar.

Dit jaar hebben we deze cursus beschikbaar gesteld voor jongeren die op de reguliere school hun examenjaar niet hebben gehaald en nu niet meer terug kunnen naar school.

Dit betreft 80% van alle schoolgaande jongeren, die vervolgens thuis zitten en voor wie alleen werken nog een optie is. Natuurlijk is het op die leeftijd niet makkelijk om een baan te vinden, maar om thuis te zitten is ook niet ideaal. Daarom hebben we ons programma voor een bredere doelgroep opengesteld.

Gevolg was dat er een enorme vraag naar was en de klas met 17 studenten vol zat, waardoor we een aantal jongeren teleur moesten stellen. De klas is heel divers met niet alleen jongeren uit Block E, maar ook uit gegoede gezinnen uit andere blokken. Het is weer een hele nieuwe uitdaging en we zijn benieuwd hoe waardevol deze cursus voor ze blijkt te zijn. 

188