Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

René Kids Centre Golfdag weer groot succes

Onder schitterende weersomstandigheden werd voor het tweede jaar op rij door ruim 80 vertegenwoordigers van verschillende ondernemingen uit het netwerk van de AW Groep en Heicom gegolfd ten behoeve van de bouw van het René Kids Centre in Namibië. Evenals tijdens de eerste editie van dit event in 2013 konden deelnemers kiezen aan de dag deel te nemen middels de 18-holes wedstrijd of middels de golfclinic. Op één van ‘s lands mooiste golfbanen, Het Rijk van Nunspeet, werden alle deelnemers in de ochtenduren ontvangen met een bak koffie en lokale lekkernij. De één benutte de tijd tussen aankomst en de start van de wedstrijd/clinic direct met netwerken, de ander met een serieuze golf warming-up. 

Vanaf 11 uur loeide de sirene als sein van de start van de 18-holes wedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld in de zogenaamde ‘Texas Scramble’ vorm, waardoor elke flight gezamenlijk streed voor een zo laag mogelijke score.  Een vorm die goed past bij het beleid van het R.K.C.; samen bouwen aan een mooi resultaat. Waar het R.K.C. geholpen wordt door een verscheidenheid aan mensen, daar golfden mensen op deze dag samen uit veel verschillende bedrijven en met een sterk variërend golfniveau.  De mix van zakelijke ervaring en actief zijn met deze bijzondere lastige balsport leverde gezellige, nuttige en soms zelf fanatieke gesprekken op. Ondertussen werden de minder ervaren golfers onder handen genomen door twee zeer ervaren golf professionals. Het leertraject vloeide moeiteloos over in een wedstrijdvorm waarbij getest werd hoe goed de beginners inmiddels konden swingen, chippen en putten. Zelfs het spelen van een korte wedstrijdbaan passeerde de revue voor de clinic deelnemers.

Na een kleine 5 uur lang te hebben gestreden in de baan of op het clinic terrein werd een welverdiende borrel genuttigd op het terras van het zonovergoten complex.  De gezelligheid op het terras werd vervolgens onderbroken voor een presentatie over de voortgang van de bouw van het R.K.C. Nadat middels een filmpje met toelichting van René Ruitenberg duidelijk werd gemaakt waartoe de opbrengst van de golfdag van 2013 had geleid, werd direct het doel voor de golfdag van 2014 besproken: de keuken.  De entreegelden voor de golfdag alleen waren niet toereikend om het gewenste bedrag van € 25.000 te behalen. Veillingmeester Henk-Jan Kerkhof wist vervolgens wat hem te doen stond: de 14 ingebrachte kavels tegen een zo hoog mogelijk bedrag aan de man brengen. Op zijn kenmerkende humoristische wijze vlogen de racefietsen,  schaatsclinics, VIP voetbalkaarten en maatpakken weer als hete broodjes over de toonbank. 

Tijdens de heerlijke barbecue werden de prijswinnaars van de clinic en wedstrijd bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. Vervolgens kon na stevig rekenwerk de opbrengst van de 2e René Kids Centre Golfdag bekend worden gemaakt; € 25.760! De twee doelstellingen van de dag bleken daarmee te zijn behaald. Er was op een ontspannen manier genetwerkt (of was het net-werken?) en de keuken kan worden afgebouwd.

Organisatoren Ad Wijnhout (AW Groep), Herbert van Werven (Heicom) en Tjeerd van der Schee (Copijn) besloten aan het einde van de dag direct dat dit succes moet worden vervolgd. In 2015 zal de 3e editie worden georganiseerd, op naar het eerste lustrum. 

188