Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

RKC Marathon en Fundag

Er kon door de renners gelopen worden op 3 afstanden. De 5 km voor de kinderen en de 10 km en de 21.1 km voor  volwassenen. Vanuit het hele land en zelfs daarbuiten kwamen er renners richting het RKC om deel te nemen. De avond ervoor kwamen er zelfs al hardlopers die van ver moesten komen. Zij konden bij ons op het terrein overnachten.

De volgende ochtend om 5.00 uur begon de dag. Vanaf half 6 konden de lopers zich komen inschrijven. Rond 7 uur gingen de eerste lopers van start. Bij de kinderen zag je menigeen op blote voeten van start gaan. Bewonderenswaardig als ze zo 5 km afleggen! Wendelinus, 1 van onze medewerkers waarover u misschien al eerder iets gelezen heeft, werd 3e op de 21.1 km.      We zijn erg trots op hem!

Naast de hardloopwedstrijd werd er ook een Fundag georganiseerd. Kraampjes met lekker eten zoals pannenkoeken, appeltaart, en een braai ontbraken niet. Daarnaast waren er ook spelletjes te spelen, o.a. een  grabbelton en schminken. Het blikgooien was favoriet!

Op een podium waren optredens van allerlei verschillende ‘artiesten’. Van zang tot de traditionele Nama-stap dans! Alles bij elkaar was het een hele gezellige en geslaagde dag waarop het RKC zich kon profileren en weer een stukje bekendheid heeft gekregen onder mensen die ons nog niet kenden. Op naar volgend jaar!

188