Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

RKC Sponsorloop tijdens de Vechtloop in Maarssen

De Christelijk Gereformeerde Kerk in Maarssen werd geïnspireerd door de verhalen en foto’s van Auke en Annemieke Drost. Zij zijn binnen de gemeente geen onbekenden en wij voelen ons dan ook erg met hen verbonden. Enkele maanden geleden werden wij attent gemaakt op een hardloopwedstrijd in ons eigen dorp Maarssen. Waarbij we misschien voor het RKC geld konden ophalen.  Op 27 augustus stond de Vechtloop op het programma. Een mogelijkheid om 5 of 10KM te lopen door ons prachtige dorp. En een aanleiding om een oproep te plaatsen of er lopers deel wilden nemen. Vanuit de gemeente kwamen een aantal reacties.  Door deze positieve reacties hebben we onze contacten binnen kerkelijk Maarssen aangewend om mensen deelgenoot te maken van ons initiatief. Ook vrienden en familieleden werden gemobiliseerd. Zo kwamen er nog een paar lopers bij ook vanuit andere gemeenten.

Nu we een leuk groepje lopers hadden konden wij er een sponsoractiviteit voor het Rene Kids Centre er aan verbinden. Een leuke en goede mogelijkheid om gezondheid en verbondenheid met Rehoboth samen te brengen. Vele enthousiastelingen hebben ca. 3 maanden voor de wedstrijd een start gemaakt met een loopschema. Er waren wekelijkse ontmoetingen om met elkaar te lopen en ons voor te bereiden op de wedstrijd. Een extra inspiratiebron waren de berichten rondom Wendelinus (medewerker van het RKC Rehoboth) ook ambities heeft in het hardlopen.

Op 19 augustus hebben we bijna als complete groep samen getraind en gelijk het parcours verkend.  De laatste voorbereidingen zijn getroffen met wat extra rust. Op de wedstrijddag werd er verzameld in het kerkgebouw. De prachtige paarse shirts die gemaakt waren werden om de schouders gehesen. Vol trots hebben we een groepsfoto gemaakt en liepen we als paarse groep naar de start. Gespannen blikken voor de start van diegenen die voor de eerste keer deelnamen aan een wedstrijd. Waren de trainingen voldoen? Was er niet te veel gegeten, etc.  Onderweg stonden veel gemeenteleden en vrienden om ons toe te juichen. Het was een prachtige happening onder een heerlijke zonnetje.

De grootste verbondenheid kwam toch wel daarin tot uitdrukking dat bij het vallen van het startschot in Maarssen de motoren in Windhoek gestart werden om Auke en Annemieke naar Nederland te brengen. Op zondag 1 september mochten we Auke en Annemieke in ons midden begroeten. We hebben hen onder vertoning van de beelden een symbolisch bewijs mogen overhandigen van hetgeen we bij elkaar gelopen hebben. Een bedrag van EUR 835,00. Na afloop van de diensten werden er nog vele bedragen gedoneerd. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een prachtig bedrag van EUR 1.105,00.

Hartelijk dank aan iedere donateur. Ook dank aan Rene Ruitenberg voor zijn motivatie en ondersteuning in de voorbereiding naar deze loop.

Namens de loopgroep

Martin Noordzij

188