Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Sarah 9 jaar: 'ik denk dat de kindjes daar het harder nodig hebben dan ik'

Het leven van Sarah begon met een heftige start, de galweg tussen haar lever en darm waren niet goed doorontwikkeld. Het is achteraf gezien een wonder te noemen dat dit kleine meisje het heeft overleefd. Met acht weken jong, heeft ze al een operatie van zes uur moeten doorstaan. Haar jonge leventje bestond voornamelijk uit ziekenhuisbezoeken. Ondanks de controles en een aantal keer een ingreep onder narcose, kon ze zes jaar lang best normaal met haar eigen lever leven. In april 2010 ging het helaas hard bergafwaarts. Hierdoor moest Sarah heel vaak worden opgenomen in het ziekenhuis en onderging ze vervelende onderzoeken en ingrepen. Ongeveer twee en een half jaar geleden heeft Sarah de rechter helft van de lever van haar moeder gedoneerd gekregen. Een heftige ingreep. Het heeft dan ook een tijd geduurd voordat Sarah er weer helemaal bovenop was, ze kreeg nadien n.l. complicaties. Totaal heeft ze negen grote buikoperaties gehad! Nu gaat het naar omstandigheden goed met haar. Sarah is momenteel een bijzonder levenslustig meisje en zoals haar moeder zegt: ‘het lijkt wel of ze nu nog intenser geniet van het leven’.

Het bijzondere is dat Sarah ondanks dat ze zoveel ellende heeft meegemaakt in haar leventje, juist ook omkijkt naar kinderen die het ook moeilijk hebben. Ze is zelf erg dankbaar naar de Here God toe, maar ook voor alle mensen die voor haar gebeden hebben en kaartjes hebben gestuurd! Ze is zoals gezegd ambassadrice van Stichting Opkikker. Sarah mocht zelf ook deelnemen aan uitjes die door deze stichting werden georganiseerd. Sinds ze weer fit is, is ze begonnen met acties om geld in te zamelen voor deze stichting, zodat zoveel mogelijk andere zieke kinderen ook verrast kunnen worden met leuke uitjes, die je even doen vergeten hoe ziek je bent.

6364

Geld inzamelen doet Sarah niet alleen voor deze stichting, ze is ook al meerdere malen in actie gekomen voor het René Kids Centre. Na de levertransplantatie hebben de ouders van Sarah een groot dankfeest georganiseerd. Sarah heeft toen aangegeven dat ze van de genodigden geen cadeautjes hoefde te hebben. Maar wilden ze wel wat geven: ze spaarde voor een paardenzadeltje en voor ‘de arme kinderen in Afrika’. Ook nu zegt Sarah er nog over: ‘ik denk dat die kindjes het harder nodig hebben dan ik’. Wat bijzonder!

Een paar jaar geleden hebben we in Namibië het geld, wat Sarah kreeg op het dankfeest, kunnen gebruiken om een prachtig uitje voor de kinderen te organiseren.  Dit was Sarah’s eigen idee. Zij had zelf een leuke dag gehad tijdens het feest, de ‘Opkikkerdag’ en de ‘Doe een wens-dag’en ze gunde deze kinderen ook een verrassingsuitje. Alle kinderen van de huiswerkklas zijn toen naar de bioscoop in Windhoek geweest. De Nambische kinderen keken de ogen uit: voor het eerst naar Windhoek, voor het eerst zagen ze bijvoorbeeld een roltrap, voor het eerst naar de bioscoop! Als afsluiting kregen de kinderen allemaal een kindermenu bij het steakhouse waar ze ook nog konden genieten van een springkussen. Een geweldige ervaring, die zij niet snel zullen vergeten!  

Een paar maand terug heeft Sarah weer geld ingezameld voor de kinderen in Rehoboth. Dit keer door kaarten te verkopen en ze kreeg een gift. Deze opbrengst wil ze graag laten gebruiken voor de kinderen in het ziekenhuis. Sarah heeft verhalen gehoord over de kinderen die daar niets te doen hebben en weinig bezoek krijgen. Ze hoopt dat er wat speelgoed gekocht kan worden voor deze kinderen. Ze weet zelf als geen ander hoe vervelend ziekenhuisopnames kunnen zijn. Ze gunt deze kinderen afleiding en cadeautjes.

Wat is Sarah een voorbeeld! Een jong meisje die heel veel heeft meegemaakt, maar zich ondanks haar eigen situatie zo inzet voor de kinderen in Rehoboth. Wij zijn hier enorm dankbaar voor en trots op dit soort acties!

188