Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Social Work

Op dinsdag en donderdagochtend geef ik social skills lessen aan de schoolklas. Ik behandel met ze thema’s als je zelfbeeld, en complimenten en feedback geven en ontvangen.

Op de woensdagmiddag geef ik samen met Gerlinda social skills lessen aan de huiswerkklas. Op dit moment denken we na over de 4 basisemoties. Het zijn onderwerpen waar de kinderen nauwelijks over nadenken, maar wel belangrijk voor ze zijn. Dat er nog andere manieren zijn dan schelden en slaan, als je boos bent, is bijvoorbeeld een ding wat erg belangrijk is om ze aan te leren.

Naast de lessen heb ik 2 keer in de week individuele gesprekjes met de kinderen.

Ook doe ik elke week huisbezoeken samen met Hanneke om ook in gesprek te gaan met de ouders van de kinderen uit ons programma. We zien hoe de thuissituatie is en kunnen dan ook horen hoe het kind zich thuis gedraagt. Je komt schrijnende situaties tegen, zoals Rilo en Jerome. Ze wonen boven op de bult in een blikkie zonder elektriciteit en water. Het huisje staat naast een chabin (kroeg) waar mensen heel de dag alcohol drinken. De ouders van Rilo en Jerome zijn ook regelmatig dronken en verwaarlozen de kinderen. Ik zal daarom de komende tijd wat vaker bij ze langs gaan om te kijken hoe het met de kinderen gaat en observeren en rapporteren wat ik zie. Als de situatie onhoudbaar blijkt voor de kinderen kan ik hierover in gesprek gaan met de plaatselijke Social worker.

Contact met de Social worker en andere hulpverlenende organisaties behoort ook tot mijn takenpakket.

Het is mooi om ook op sociaal-emotioneel vlak de kinderen te helpen aan een betere toekomst!

188