Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Stilte...

Het is hier eigenlijk nooit stil. Zeker nu er een aantal vogels zich aan het nestelen zijn in de boom op het terrein van het RKC. Naast het nodige gekwetter vallen er ook regelmatig takjes op het dak, kortom ze produceren geluid. Ook de buren kunnen er wat van, de radio staat hard genoeg dat ook alle buren er van mee kunnen ‘genieten’. Dan is er soms één uitkomst regen. Als het regent zijn de vogels namelijk stil en wanneer het regent valt ook 9 op de 10 keer de stroom uit, dit zorgt er dan weer voor dat de buren ook stil zijn. Regen is een zegen, in meerdere opzichten.

Ondanks de onvermijdelijke geluiden die men in Rehoboth produceert, wordt je soms toch stil. Voorbeelden waar we stil van worden:

  • In de schoolklas zit een jongen van 15 die zijn eigen naam nog niet kan schrijven

  • Twee nieuwe kinderen van de huiswerkklas kwamen twee dagen niet opdagen, niemand wist waar ze waren, zelfs de ouders niet. Later hebben we ze gelukkig gevonden en nu komen ze redelijk trouw naar de huiswerkklas.

  • Kinderen die we in een hostel (school waar je ook slaapt) geplaatst hebben en die na één week al weer uit het hostel worden gezet.

Gelukkig zijn er ook genoeg dingen waar we juist blij van worden. Onze vierdejaars van de schoolklas gaan bijvoorbeeld stagelopen, zo hopen we ze echt aan werk te helpen. Ook de opkomst bij Kidsclub en Jeugdavond zijn heel erg goed. Van die dingen worden we blij en dankbaar! Het is ook goed om soms stil te zijn. In de stilte brengen we onze zorgen bij onze Hemelse Vader. We bidden voor hoop en verandering in Rehoboth. Bidt u met ons mee?

188