Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Succesvolle schaatstocht op de Weissensee

Op 26 en 29 januari reden de deelnemers, in twee groepen, de Alternatieve Elfstedentocht. Het was precies zoals de organisatie van de RKC Prestatietocht het zich had voorgesteld. Een prachtige Weissensee, een heerlijk hotel en een geweldige sfeer onderling. “Eén grote familie”, zei een van de deelnemers, en zo was het ook. Iedereen kon om die reden alles geven. Voor een grote groep was dat 200 kilometer, voor een ander was 120 kilometer al een enorme overwinning. Grenzen zijn verlegd en de voldoening was groot.

Harry Feenstra, één van de deelnemers, schreef een verslag. “Wat een waanzinnig gevoel om zo de eerste ronde in het donker af te leggen. Lekker in de slag en als de zon boven de bergen uit komt zijn we al een rondje of drie verder, dat is drie keer 9,1 kilometer. In rap tempo volgen de ronden elkaar op. Het is waanzinnig gaaf om te doen dit, lange slierten zwoegende mannen en vrouwen, jong en oud trekken al de hele dag over het ijs.

Het is wel stiller geworden, waar in de eerste uren nog praatjes werden gemaakt was iedereen op het laatst met zichzelf bezig. Ik ook. BOEM, aaah…kramp in de kuit, daar lag ik. Lekker onhandig in de binnenbocht. Opstaan was een beetje lastig maar gelukkig kwam er een man mij tegemoet die me overeind hielp. Na een paar rekoefeningen ging ik weer verder. Deze ronde ging ik nog twee keer onderuit. De heup en knie wat blauw maar motivatie tot op het bot, straks nog één ronde……. Hatsikidee!!!”
 

“Daar is de finish, moe en voldaan met de tijd van 8:47:48 uur, tevreden. Ja, het had wel sneller gekund, als..als..als… maar dat telt niet. Het enige wat telt is dat ik voor het eerst 200 km heb geschaatst op een alternatieve elfstedentocht… Maar uiteindelijk, veel belangrijker, dat we het René Kids Centre op deze manier kunnen steunen!

 

Meer over de RKC Prestatietocht - www.rkcprestatietocht.nl

RKCP4
Een plaatje tussen de bergen

De Weissensee wordt Spielplatz der Natur genoemd. Niet zonder reden. Tussen de bergen ligt het fantastische bergmeer, midden de wonderschone natuur. Hier een sportieve uitdaging aan gaan is extra speciaal.

BEKIJK DE BEELDEN

RKCP4RKCP3RKCP2RKCP1RKCP24517552102_ff6881372b_ohvdwRKCP5
188