Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Uitzien!

Deze week is het dan zover. De laatste schoolweek. In Namibië loopt het schooljaar namelijk van januari tot december. Deze week staat er daarom een leuk programma op de planning: lekker met de kinderen zwemmen bij de dam en patat met viennaworst (lees: knakworst) eten.  Gisteren ging de eerste groep van de huiswerkklas naar de dam. Deze kinderen hebben (bijna) nog nooit van hun leven gezwommen. Je zou dus denken dat ze eerst wat voorzichtig het water aftasten. Niets is minder waar: zodra de zwemkleding aan was en zwembandjes om de armen zaten veranderden de kinderen in ware waterratjes! Voor deze kinderen die eigenlijk nooit een uitje hebben is dit zwempartijtje extra bijzonder en ze genieten met volle teugen! Na het zwemmen en het eten kregen de kinderen nog een cadeautje en foto’s mee. Het was een ontzettend leuke middag!
 

Niet alleen voor de kinderen is het een bijzondere periode. Ook voor het team is deze periode spannend.  Eline, Simon en Gerdien zullen namelijk weer terug keren naar Nederland. Zij nemen nu dus afscheid van de kinderen en van de teamleden, en dat is niet altijd makkelijk.  Afgelopen zaterdag stond in het teken van hun afscheid. ‘s Morgens werden ze in mooie traditionele Nama kleding gestoken en werden ze opgehaald met een donkey-car die hun naar het Rehoboth-museum bracht.  Ze trokken veel bekijks! ’s Middags zijn we als team lekker naar de dam geweest waar we ook gegeten hebben. 

Uitzien, dat doen we allemaal. Naar Sinterklaas, de vakantie of onze terug keer naar Nederland. Wij zien ook uit naar verandering in Rehoboth. Een omkeer in de levens van de kinderen die nauwelijks uitzicht hebben op een hoopvolle toekomst.

188