Geef kansarme kinderen in Rehoboth Namibië een hoopvolle toekomst
Bel ons: 06 543 974 85

Vakantie & opstarten

Vanaf 1 december was het zomervakantie op het Centre. Het jaar loopt namelijk van januari tot december. Veel kinderen uit Rehoboth vertrekken in de maand december naar een ‘plaats’ (boerderij).  Er is bijna altijd wel een familielid/kennis die een plaats heeft. Op de plaats is wat meer te doen dan bij het huis en er is voldoende eten. Dat is dus aantrekkelijker dan bij het huis blijven.  Toch zijn er ook altijd wel kinderen die niet naar de plaats gaan. We zijn daarom af en toe door Block E gereden om te kijken of we kinderen van ons programma zagen. Als er eten tekort was bij het huis kregen ze wat van ons. 

Na een jaar werken was er ook voor ons als team tijd voor ontspanning . Het team is afwisselend een aantal dagen op vakantie geweest en uiteraard hebben we ook kerst en oud & nieuw gevierd.  We hebben als Hollanders echte oliebollen en appelflappen gemaakt en opgegeten in het zwembad. :-)

Het is nu de eerste week van januari en alles start weer langzaam op. De Namibische medewerkers zijn ook weer terug en gaan weer aan het werk. Er zijn weer volop inkomen gedaan zoals: schooltassen, pennen en schriften. Het magazijn wordt weer netjes opgeruimd en aangevuld en alle schoolmaterialen worden klaar gemaakt. Alles staat zo goed als klaar… nu de kinderen nog!

188